Dnes po 12. hodině proběhla v tiskovém centru Doosan Areny tisková konference před zahájením jarní části sezony 2016/2017. Sešli se na ní prezident klubu TomᚠPaclík, generální manažer Adolf Šádek, hlavní trenér Roman Pivarník a kapitán týmu Roman Hubník.

Úvodní slovo si vzal TomᚠPaclík: „Zima byla dlouhá, ale naštěstí ji máme za sebou a naším jediným cílem nyní bude obhajoba titulu,“ předeslal jasně.

První zápas hrají viktoriáni v sobotu od 18:45 proti Příbrami. „Nejen já, ale i ostatní kluci se na ten první zápas těší,“ prozradil Roman Hubník za hráčskou kabinu. Plzeňané pak sehrají čtyři z pěti duelů na hřištích soupeřů. „První jarní zápas ale hrajeme doma, to je hrozně důležité. Každopádně cílem bude vyhrávat jak doma, tak venku,“ nebojí se Hubník těžké výzvy.

Šanci získat třetí titul v řadě si všichni uvědomují. „Pro regionální klub z Plzně je to něco výjimečného. Moc si toho vážíme,“ řekl prezident klubu Paclík, jehož doplnil Adolf Šádek: „Těch cílů, kterých jsme nedosáhli, máme ještě mnoho a stále se chceme zlepšovat. Momentálně ale taháme za správný konec provazu a jdeme stejným směrem. Cíl jsme si všichni – tedy hráči, trenéři i vedení – dali stejný.“

Přes zimu Viktoria posílila kádr. Ze Zlína přišel stoper TomᚠHájek, ze slovinského Mariboru obránce Erik Janža. Hostování v Ružomberoku bylo ukončeno Martinu Chrienovi, z juniorky se do áčka probojoval Michal Hlavatý. Velkou posilou by ale měl být velezkušený rakouský záložník Andreas Ivanschitz. „Řekl bych to tak, že PR má výborné, ale teď to ještě bude muset prokázat na hřišti,“ nechal se slyšet Šádek.

„Věříme, že v Andreasovi přišla velká posila a týmu pomůže. My se mu samozřejmě také snažíme pomáhat, protože je to pro něj nové prostředí,“ okomentoval jeho příchod Roman Hubník.

Trenér Pivarník je s posílením celku spokojen. „Nové posily splňují předpoklady, které se od nich očekávají. Někteří si ale budou muset místo v sestavě ještě vybojovat,“ řekl. 

Zdravotní stav kádru je zatím dobrý. Martin Chrien by měl být maximálně do čtyř týdnů připravený nastoupit, u Jana Baránka potrvá rekonvalescence o něco déle. Václav Pilař se stále připravuje individuálně, zbytek týmu je zdravotně v pořádku.

„Budeme se snažit udělat všechno pro to, aby třetí titul v řadě byl v Plzni,“ slibuje Roman Pivarník. „I kdybychom někoho pustili na chvíli na první místo, tak to nevadí. Důležité je, abychom na něm byli po 30. kole my. Každopádně doufám, že tam nikoho nepustíme na dlouho, abychom z toho nebyli nervózní,“ doplnil v závěru tiskové konference Adolf Šádek.


Fotogalerie