Letní příprava FC Viktorie Plzeň je v plném proudu, Západočeši mají před sebou první přátelský zápas v rámci herního soustředění v rakouském Westendorfu. V úterý 12. července se utkají s německou Fortunou Düsseldorf.

„Já jsem proti Fortuně hrál barážový zápas, když jsem byl v Berlíně. Je to nepříjemný soupeř, stejně jako ostatní německé týmy. Bude to hodně o běhání a důrazu. Určitě nás čeká náročný zápas,“ říká obránce Roman Hubník. „Oni jsou vždycky nahecovaní. Budou nás dojíždět, ale my chceme hrát naši hru a i přes ty náročné tréninky se pokusíme vyhrát,“ dodává záložník Milan Petržela.

Viktoriáni v Rakousku odehrají celkem tři přátelské zápasy. Kromě Düsseldorfu je čeká ještě souboj s tureckým İstanbul Başakşehir a ruským Lokomotiv Moskva. „Je určitě lepší hrát zápasy než trénovat, ale v nohách máme náročné tréninky, takže to nebude snadný zápas. V Rakousku odehrajeme ale jen tři zápasy a všechny chceme zvládnout. Do utkání tak určitě půjdeme na sto procent,“ zamýšlí se Hubník.

Letní příprava začala pro hráče Viktorie téměř před měsícem. „Ten největší běhací dril máme za sebou a únava tak aspoň u mě pomalu odeznívá. Tady už je to spíše o taktice, střelbě a práci s balonem, což je mnohem příjemnější. Musím říct, že se cítím lépe a lépe,“ popisuje Petržela. „Cítím se hodně unavený, protože jsme od začátku přípravy ještě neměli ani den volna. V nohách to proto cítím, nicméně věřím, že postupně se ta únava vstřebá. Hlavní je, abychom byli dobře připraveni na třetí předkolo Ligy mistrů,“ uzavírá Roman Hubník, který se k týmu připojil po návratu z fotbalového mistrovství Evropy.


Zápas FC Viktoria Plzeň - Fortuna Düsseldorf se hraje v úterý 12. července 2016 od 18 hodin, přímý přenos vysílá YouTube kanál Viktoria TV.