Viktoria Plzeň přivítá v neděli 25. srpna od 16:30 v Doosan Areně tým z Opavy, za který hrál konžský záložník Joel Kayamba. Co před utkáním proti svým bývalým spoluhráčům řekl on a trenér Pavel Vrba? V článku naleznete i důležité informace, pokud míříte přímo na stadion...

Právě ze Slezského FC přišel Joel Kayamba do Viktorie Plzeň, a tak se na utkání těší o to více. „Potkám se s bývalými spoluhráči, se kterými jsem ještě dodnes v kontaktu a máme spolu dobrý vztah. Na to se těším, ale hlavně je to pro nás důležitý zápas,“ říká. „Opava, jak ji znám, sem přijede s tím, že nemá co ztratit. Prohrála několikrát v řadě, takže se tu bude snažit hrát a my to musíme zvládnout, abychom na tom byli lépe. Je třeba ukázat fanouškům opět to, na co tu byli zvyklí,“ ví krajní záložník.

Sám Kayamba si pamatuje, že když hrál za Opavu, tak měl proti týmům z přední části tabulky zvýšenou motivaci. „Vždycky jsem si v takových zápasech říkal, že je třeba na hřišti běhat jako blázen. Ukázat se, že třeba do takového týmu můžu jednou přestoupit. Proto je to pro ty lepší týmy vždy těžké,“ prozrazuje. „Nečeká nás žádná p*del, nebude to sranda, ale věřím tomu, že je porazíme a budeme více v klidu,“ usmívá se.

Pavel Vrba: Věřím, že zvítězíme a začneme vracet Plzeň tam, kam patří

Viktoriáni měli po dlouhé době na přípravu celý týden. „Předchozí program byl náročný, konečně jsme tedy měli klasický týden, což by pro nás mohla být výhoda. Hráči dostali volno a pak jsme dobře potrénovali, doufám, že tak napravíme poslední prohru v domácím prostředí se Slováckem a s Opavou zvítězíme,“ přeje si trenér Pavel Vrba. „Je škoda, že jsme nepostoupili do pohárů, všechny nás to mrzí, ale věřím, že teď v neděli zvítězíme a začneme vracet Plzeň tam, kam patří,“ dodává.

Plzeň v lize nevyhrála třikrát v řadě. „Rozdělil bych to na dva díly – venku samozřejmě také chceme vyhrávat, ale když třeba remizujeme, není to úplně hrozné. Je to ztráta, ale není to tak hrozné, jako když doma prohrajeme se Slováckem. Tyto tři body nám chybí a musíme dělat vše pro to, abychom jich získávali co nejvíce,“ má jasno trenér týmu.

Pro zápas s Opavou již může počítat s uzdraveným Alešem Čermákem. „V Teplicích jsme ho ještě radši šetřili, ale nyní už je k dispozici a měl by se zapojit,“ těší ho. Chybět budou dlouhodobě zranění Ubong Ekpai s Romanem Hubníkem.


  • vstupenky jsou stále v prodeji (i online ZDE), budou i před zápasem od 10:30 do 14:00 ve fanshopu, posléze na pokladnách
  • pivovarská lávka uzavřená nebude
  • přijede Pepsi Food truck, více informací ZDE
  • na Rodinné tribuně Hitrádia FM Plus budete moci dát gól Lakymu, více informací ZDE
  • fanshop se otevírá v 10:30, najdete v něm mj. slevy na kolekci školních potřeb či právě FCVP eSport!
  • před zápasem společně popřejeme k nedávným narozeninám Františku Sudíkovi (75 let) a Lubomíru Rejdovi (65 let)
  • dres za odehrání 250. ligového zápasu obdrží Radim Řezník
Foto: Jan Kubíček, Michal Bártík