Před trenérem Pivarníkem a jeho svěřenci stojí jednoznačný úkol. V posledním zápase základní skupiny Evropské ligy zvítězit a rozloučit se tak s rokem 2016 výhrou. Nehledě na to, že rakouská Austria Vídeň bude bojovat o postup do jarních vyřazovacích bojů. „Pokud bude chtít Austria postoupit, bude si to muset vybojovat na ploše. My ale budeme chtít zvítězit a skončit na třetí příčce tabulky,“ prohlašuje před zápasem trenér Viktorie Plzeň Roman Pivarník.


I v nejbližším zápase se ale viktoriáni neobejdou bez komplikací v zadních řadách. „Bude chybět vykartovaný Matějů a zraněný Limberský. Obranu, ve které máme velké problémy, budeme muset znovu složit nestandardně. V takto náročném zápase nám to ukáže, jak moc jsme schopni alternovat jednotlivé posty. Nad Kubou Hromadou stále visí otazník, který vyřešíme po dnešním tréninku,“ prozrazuje stav kádru plzeňský trenér. „Austria má hru postavenou na tom, že je silná při práci s míčem, v rakouské lize dominuje, hodně drží balón a navíc má rychlostní typy hráčů, skrz které dokáže být nebezpečná. Chceme hrát tak, abychom si vytvářeli šance a prezentovali se výkonem, díky kterému jsme byli úspěšní v posledních měsících v domácí soutěži,“ uzavírá Pivarník.

V pěti odehraných zápasech vstřelila Viktoria pouze čtyři branky. „Klíčový zápas pro nás byl doma s Astrou. Ten jsme měli zvládnout, abychom zítra mohli hrát o postup. Na této úrovni je ale kvalita mužstev taková, že nám zkrátka nedovolí vytvářet si tolik šancí, kolik bychom si představovali. S tím souvisí nízká produktivita. Na druhou stranu ani proti nám si naši soupeři ve většině případů příliš šancí nevytvářeli,“ přemýšlí Pivarník.

V uplynulém týdnu neměli Západočeši kvůli odloženému zápasu na půdě Bohemians Praha 1905 herní praxi. „Pro mě jako trenéra je to komplikace, protože mužstvo vypadalo v závěru ligy výborně. Navíc jsme měli nastavený vhodný rytmus. Jsem ale rád, že do jara půjdeme i přes neodehraný zápas na prvním místě. Máme nyní utkání k dobru a můžeme na jaře očekávat vložený zápas, což nám nevadí,“ vrací se k událostem minulého týdne plzeňský trenér.

Fotogalerie