Zimní příprava FC Viktorie Plzeň je v plném proudu a svěřence trenéra Karla Krejčího čeká také první přátelský zápas. Ve středu 13. ledna 2016 se od 16 hodin střetnou v Luční ulici s Domažlicemi.

„Zatím nevím, jestli nastoupí kompletní tým. Uvidíme, jestli budou všichni zdravotně v pořádku. Hráči mají každý den dva tréninky a i před utkáním s Domažlicemi bude dopoledne klasický kondiční trénink. Je to přípravný zápas a my se budeme chtít před našimi fanoušky ukázat v co nejlepším světle. Ty hlavní souboje ale teprve přijdou až na přírodní trávě na zahraničních soustředěních,“ říká trenér Karel Krejčí.

Viktoriáni trénují téměř dva týdny a kouč Plzně je zatím spokojen. „To co jsme si naplánovali, máme splněno. Ty tréninky jsou náročné a já jsem rád, že k tomu kluci dobře přistupují a v trénincích vypadají velice dobře,“ dodává Krejčí.

Západočeši nabírají kondici přímo na hřišti. Neoblíbené výběhy do přírody trenérský tým zařazuje jen občas. „Když připravíte dobrý trénink na hřišti a pak se kouknete na ty sport testery, tak uvidíte, že se na tepové frekvenci dostanou výše, než kdybychom běhali někde po lese. Pro hráče je to určitě záživnější, baví je to a cíl to plní úplně stejně,“ zamýšlí se hlavní kouč Viktorie.

Ve středu se Plzeň utká s Domažlicemi na umělé trávě v Luční ulici. V sobotu pak kompletní tým odletí na kondiční soustředění do Turecka. „Na umělé trávě je riziko zranění daleko větší a klukům se na umělce nechce příliš trénovat. Přírodní tráva je samozřejmě lepší. Turecko je pro nás vrchol kondiční přípravy, odehrajeme tam dva zápasy a hráči dostanou řádně zabrat,“ uzavírá trenér Karel Krejčí. 

Zápas s TJ Jiskrou Domažlice začíná ve středu na umělé trávě v Luční ulici v 16 hodin. Držitelé permanentních vstupenek FC Viktorie Plzeň mají vstup zdarma, pro ostatní fanoušky je vstup za 30 Kč. Připraven bude také stánek s občerstvením a stánek fanshopu Viktorie.