FC Viktoria Plzeň odehraje v sobotu 19. listopadu na hřišti v Mladé Boleslavi už 14. kolo ePojisteni.cz ligy. Západočeši budou do utkání vstupovat z pozice jistého lídra tabulky a chtějí si připsat další důležité body za vítězství.

„Tento cíl určitě máme a uděláme vše pro to, abychom zůstali na prvním místě a třeba i náskok zvýšili,“ říká trenér Roman Pivarník, ale zároveň dodává: „Mladá Boleslav má kvalitní a stabilizované mužstvo, které je dlouho pohromadě. Hrají kombinační fotbal, ale jsou i velice nepříjemní při napadání. Mají silné standardní situace a pro nás je to nepříjemný soupeř.“

Během reprezentační přestávky dostali hráči i trenéři několik dnů volna a trenér Plzně ho využil k domácím pracím. „Potřeboval jsem doma v Olomouci pracovat na svém domku, zazimoval jsem zahradu a podobně. Bylo toho hodně, ale jsem rád, že jsem vše stihl. Nicméně, úplně od fotbalu jsem nevypl, to ani nejde. Koukal jsem na reprezentační zápasy i utkání výběrů do jednadvaceti let,“ popisuje Pivarník. „Samozřejmě, že i my trenéři cítíme únavu, ale spíš tu psychickou. To cestování je náročné pro všechny a všichni jsme pauzu uvítali. Teď jsme ale zpět v práci a chystáme se na závěr podzimní části,“ doplňuje kouč.

Kompletní tým se v Doosan Areně opět sešel až uprostřed týdne, na přípravu na Mladou Boleslav ale měl tým stále hodně času. „Reprezentanti do jednadvaceti let se vrátili dřív, protože měli jen jeden zápas. TomᚠHořava se také přidal dřív. Zbytek týmu se přidal ve středu a měli jsme tedy čas na přípravu na závěrečnou část roku a hlavně na Mladou Boleslav. Ty tréninky byly intenzivnější a zaměřili jsme se hodně na herní formy a střelbu. Myslím, že ty tréninky byly na dobré úrovni a jsem s přístupem hráčů spokojen,“ uzavírá Roman Pivarník.