Zářijové kvalifikační zápasy, kterých se účastnil český i slovenský reprezentační celek, jsou minulostí. Výběr Karla Jarolíma nestačil na tým Severního Irska, národní mužstvo Slovenska prohrálo ve Wembley s Anglií.

V dresu s lvíčkem na prsou se znovu představil od první minuty Michael Krmenčík, jenž měl táhnout útočnou vozbu českého týmu. Severoirskou bránu ovšem společně se svými spoluhráči příliš neohrozil a na stadionu v Belfastu prohrál 0:2. Předpoklad udržení postupových nadějí byl jasný, Čechy drželo nad vodou pouze vítězství. Vzhledem k tomu, že ani proti Němcům se národní tým bodově neprosadil, s vytouženým postupem na mistrovství světa do Ruska se může česká reprezentace rozloučit.

Slovenský celek ve šlágru prvního a druhého týmu skupiny F bojoval ve Wembley s domácí Anglií. Od třetí minuty sice zásluhou Lobotky vedl 1:0, ale Dier s Rashfordem utkání otočili. Bohužel jen z lavičky přihlížel zápasu záložník Patrik Hrošovský. Na hřiště se v 69. minutě dostal exviktorián Michal Ďuriš.

Česká dvacítka se účastní prestižního turnaje U20 Elite League. V konkurenci předních evropských celků se čeští mladíci rozhodně neztratili. Tým, ve kterém je jedničkou plzeňský Dominik Sváček a jedním z tahounů další viktorián Michal Hlavatý, odehrál dvě utkání. Souboj s Německem dokázala ‚dvacítka‘ vyrovnat z nepříznivého stavu 0:2 na 2:2, Portugalsko pak čeští mladíci přehráli 3:0. V obou zápsech se gólově prosadil právě Hlavatý.