Významné životní jubileum slaví velká postava plzeňského fotbalu Zdeněk Michálek, jenž ve Štruncových sadech působil jako hráč i jako trenér. Viktorii dokonce hned pětkrát dovedl k postupu do nejvyšší soutěže a zahrál si i v duelu proti Bayernu. K jeho 70. narozeninám mu celá Viktoria přeje především pevné zdraví a hodně fotbalové radosti.

Zdeněk Michálek se narodil se 10. června 1947 a v prosinci 1966 se odchovanec plzeňské Lokomotivy objevil ve Štruncových sadech. Hrál středního útočníka, či spojku, později nastupoval v záloze, na postu levého obránce i na stoperu. Univerzální borec zahrával dobře standardní situace, při střelbě penalt byl téměř neomylný. Za Škodovku sehrál v první lize 142 utkání a nastřílel 18 gólů. 

Nechyběl ani v sestavě památného duelu proti Bayernu Mnichov v roce 1971. Rok před tím hrál v reprezentaci Českého lva. V roce 1976 těžké zranění ukončilo jeho aktivní činnost. V roli trenéra přivedl Viktorii Plzeň pětkrát do první ligy. Trénoval řadu klubů, koučoval úspěšně i v Německu.

Přejeme všechno nejlepší, pevné zdraví a věříme, že Vám Viktorka připraví hodně fotbalové radosti.

Text: Pavel Hochman