„Všude spolu“ je hlavní motto další charitativní akce v rámci Viktoriánského srdce, která svou pozornost tentokrát směřuje k fanouškům, kteří sice nemohou s ostatními skandovat oblíbené chorály v kotli, svůj klub ale podporují s o to větší vervou. Ve spolupráci s pivovarem Gambrinus pomůže Viktoria Plzeň vozíčkářům splnit jejich velké přání o bezproblémovém cestování na venkovní zápasy plzeňského klubu. Kupte si během utkání pivo Gambrinus a pomozte i vy!

Cílem charitativní akce Viktorie Plzeň a pivovaru Gambrinus spojené s domácím utkáním se Slováckem bude nejen výběr finančních prostředků na pořízení speciálně upraveného autobusu pro vozíčkáře, ale také podpora skupiny fanoušků, kteří i přes svůj hendikep zůstávají věrnými příznivci Viktorie Plzeň. Finanční prostředky bude generovat každý prodaný kelímek piva, jenž se při nedělním zápase v Doosan Areně prodá. „Částku věnovanou fanouškům z řad vozíčkářů může ovlivnit každý návštěvník zápasu se Slováckem zakoupením piva Gambrinus. Právě celkový výtěžek z jeho prodeje bude určen na financování autobusu pro naše vozíčkáře,“ informuje tiskový mluvčí klubu Václav Hanzlík.

Plzeňští vozíčkáři by rádi zorganizovali první výjezd v novém dopravním prostředku ještě do konce letošního ročníku. „Ceníme si všech fanoušků, kteří Viktorii podporují na domácí půdě i při výjezdech na hřiště soupeřů. Rádi proto nabídneme pomocnou ruku při pořízení autobusu se speciálním zařízením umožňujícím přepravu hendikepovaných osob. Věřím, že se s vozíčkáři budeme na venkovních zápasech vídat stále častěji, a že i je budeme těšit předvedenou hrou i výsledky,“ prohlásil před startem charitativní akce generální manažer Viktorie Plzeň Adolf Šádek.

Akce „Všude spolu“ není prvním projektem, který vzniká ve spolupráci Viktorie Plzeň a pivovaru Gambrinus. V loňské sezóně se obrovským ohlasem veřejnosti setkala akce „Plzeňští hrdinové“, v rámci které jak pivovar Gambrinus tak Viktoria Plzeň uctili výjimečnou osobní statečnost běžných občanů západočeské metropole. „Gambrinus je v Plzni doma a proto chceme podporovat místní lidi. A už to byli Plzeňští hrdinové nebo nyní pomoc hendikepovaným fanouškům s dopravou na venkovní zápasy, vždy rádi spolu s Viktorkou pomůžeme dobré věci a chceme v tom pokračovat i v budoucnu,“ říká Marek Dvořák za pivovar Gambrinus.