V úterý ráno se Viktoria Plzeň vypravila vstříc druhému zimnímu soustředění v roce 2018 do španělského Benidormu. Z Mnichova odletěli hráči těsně před polednem do Valencie, odkud se přesunuli do stejného areálu, ve kterém byli již minulý rok. Po klidné, nýbrž poměrně dlouhé cestě, vyběhli svěřenci trenéra Pavla Vrby k prvnímu večernímu tréninku, který se ještě nesl v poklidném tempu.

„Cesta byla hodně náročná. Vyjeli jsme brzy ráno a teprve o půl páté přijeli na místo. Jsme všichni unavení,“ přiznává obránce TomᚠHájek. Večer od 18 hodin čekal hráče ještě úvodní trénink. „Byl takový rozdýchávací. Rozběhali jsme se, dali si bago, na závěr se opět proběhli... Pak už byla tma, tak jsme šli na pokoje a chystali se na večeři,“ přibližuje Hájek první program hráčů Plzně.

S týmem byl v Benidormu již minulý rok a s podmínkami zde je naprosto spokojen. „Minulý rok jsme tu navíc měli i nádherné počasí, tak doufám, že to vyjde i letos,“ přeje si. „Chceme zde napravit i ty výsledky z prvního soustředění, kde nám dva zápasy výsledkově vůbec nevyšly. Osobně jsem navíc rád, že jde více o herní soustředění,“ uzavírá TomᚠHájek rozhovor.

Viktoriány čeká trojice zápasů. Postupně se utkají s Legií Varšava (1. 2.), Riedem (4. 2.) a čínským celkem Kuej-čou Cheng-feng (7. 2.). Z prvního utkání bude k dispozici přímý přenos, ze zbylých s největší pravděpodobností nebude.

Do Benidormu odcestoval celý tým, přidal se také dorostenec Filip Čihák.
Brankáři: Aleš Hruška, Matúš Kozáčik, Dominik Sváček.
Obránci: TomᚠHájek, Milan Havel, LukᚠHejda, Roman Hubník, David Limberský, Radim Řezník, Filip Čihák.
Záložníci: Aleš Čermák, TomᚠHořava, Patrik Hrošovský, Andreas Ivanschitz, Daniel Kolář, Jan Kopic, Jan Kovařík, Milan Petržela, Václav Pilař, Martin Zeman, Diego Živulič.
Útočníci: Marek Bakoš, TomᚠChorý, Michael Krmenčík.

Fotogalerie