Viktoria Plzeň zažila v sobotu večer utkání, ve kterém střídala veselé okamžiky s těmi méně šastnými. Nad Zlínem vedla o poločase o dvě branky, v začátku druhé půle dokázal Fastav srovnat, aby se následně misky vah převážily zpět na stranu Plzně, která nakonec vsítila čtyři branky.

„Pro mě je Zlín nejpříjemnějším překvapením podzimní části. Věděl jsem, že to nebude jednoduché utkání. Herní projev soupeře je totiž velmi dobrý. První poločas se mi do našeho gól moc nelíbil. Potom přišla penalta na dva nula. Začátek druhé půle nám ale moc nevyšel. Zlín začal riskovat, povedlo se mu dát kontaktní gól. Za chvíli jsme dostali druhou facku, když soupeř srovnal. Nesmírně si ale cením toho, že to kluky nepoložilo. My jsme si pomohli přímým kopem a pak dali ještě gól na 4:2. Vážím si toho, že jsme si vítězství nenechali vzít,“ říká bezprostředně po utkání trenér Karel Krejčí. „O to víc mě vítězství těší, když naši soupeři zaváhali a poztráceli několik bodů. Dostali jsme se na čelo a dostali jsme Spartu pod určitý tlak,“ přemýšlí Krejčí. 

„Musím pochválit Zlín, protože ukázal, že fotbal hrát umí. Je tam znát rukopis trenéra Páníka. Není to mužstvo, které by hrálo nějakého zanďoura s dlouhými nákopy. Na jejich fotbal se dá dívat a navíc s ním dělají výsledky. Kluci ze Zlína jsou pracovití, pokorní a je na nich vidět, že si nesmírně váží toho, že můžou hrát ligu,“ říká na konto soupeře plzeňský trenér.

Na hrotu útoku nechyběl teď už devítigólový střelec Michal Ďuriš. „Michal má teď sebevědomí, vcelku se mu daří střílet v zápasech góly. Cítí důvěru a tu splácí. Dnes proměněnou penaltou trochu uklidnil stav v první půli. Je vidět, že má chu a radost z fotbalu. Věřím, že mu to vydrží i v dalších utkáních,“ těší Krejčího.

Obranná čtveřice se naopak musela obejít bez Davida Limberského. „Včera přišel na trénink s tím, že mu není moc dobře. Po dopoledním rozcvičení jsme se rozhodli neriskovat, protože ve čtvrtek nás čeká důležité utkání v Evropské lize. Naopak pozitivní je, že jsem mohl vidět v zápase Dana Koláře i Ondru Vaňka. Věřím, že i David se vyleží a dá se do čtvrtku dohromady,“ říká lodivod plzeňské střídačky.

Zatímco v prvních zápasech pod vedením trenéra Karla Krejčího Plzeň držela sérii bez obdržené branky, dnes inkasovala dvakrát. „Věděl jsem, že přijdou zápasy, ve kterých budeme dostávat góly. Jsem rád, že je ale dokážeme dovést do vítězného konce. Kluci prokazují zlepšenou formu a i přes zranění a nemoci tyhle situace zvládáme. Chyby k fotbalu patří. V prvních zápasech jsme možná měli štěstí, že naše chyby soupeři netrestali. Tentokrát to bylo naopak a inkasovali jsme dvě branky. Kluci se z toho určitě ponaučí do příštích utkání,“ uzavírá Karel Krejčí.

Fotogalerie