Víkendový program mládežnických a ženských týmů Viktorie byl velice nabitý. Dorosty U19 a U17 vyhrály v Opavě, U16 se představila na turnaji v chorvatském Záhřebu. Dorostenky porazily Slovácko, na které bohužel nestačily ženy. Sezona začala také dvojici žákovských kategorií.

Opava U19 – FCVP U19 1:4


Třetí výhry ze čtyř utkání dosáhli svěřenci trenéra Jiřího Žiláka v Opavě. „Výborně jsme do zápasu vstoupili. Selnar nás střelou z hranice vápna dostal do vedení. Vstřelená branka nám dodala klid a vytvářeli jsme si další šance, ale produktivita mohla být mnohem vyšší. Na 2:0 zvýšil Šulc po přihrávce Pihrta, které předcházela dobrá kombinační souhra. Ve 46. minutě Opava snížila na rozdíl jediné branky po nedůslednosti při autovém vhazování. Po obdržené brance jsme se chvíli nemohli dostat znovu do tempa a domácí měli ještě šanci na vyrovnání. Od 60. minuty jsme se opět zlepšili a po brankách Kepla a Kramla jsme utkání rozhodli,“ hodnotil duel kouč Viktorie.

Branky: 47. Darmovzal – 3. Selnar, 36. Šulc, 75. Kepl, 85. Kraml.
Sestava Plzně: Mařík – Svoboda, Hranáč, Čihák (C), Žilák – Selnar, Uzlík, Šulc – Pihrt (46. Vilček), Kepl (76. Němec), Štursa (82. Kraml).


––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Opava U17 – FCVP U17 0:5


Skvěle rozjetou sezonu má sedmnáctka, která zatím nepoznala přemožitele a vede ligu. Na Opavu si navíc vyšlápla jednoznačným poměrem 5:0! A to i přes červenou kartu ve 24. minutě, kterou dostal brankář Riedl, jenž navíc po srážce musel do nemocnice. „Tohle zranění brankáře nás mrzí, i když jsme přivezli pěkný výsledek. Co se týče zápasu, v jeho úvodu jsme byli efektivní. Poté, co jsme dohrávali o deseti, jsme se zaměřili na defenzivu a vyráželi do nebezpečných protiútoků, z nichž jsme dva vyřešili,“ popisuje Josef Parlásek. Jeho celé hodnocení najdete v detailu utkání.

Branky: 4. Fišer, 5. Vrba, 14. Koranda, 53. Václavík, 72. Koranda.
Sestava Plzně: Riedl – Pavlík, Strmiska, Fišer (C), Petrmichl – Ruda, Kuhajda (67. Dotzauer), Lehký (24. Edelman) – Vrba (61. Pecháček), Koranda (74. Popovič), Václavík.


––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

FCVP U16 – turnaj Mija Etlingera


Na turnaji v chorvatském Záhřebu se představil dorost do 16 let. Odcestoval již ve čtvrtek, jelikož první utkání sehrál v pátek ráno s chorvatským národním výběrem U16. Zápas prohrál 0:1, večer pak ale remizoval se slovenskou Žilinou v přestřelce 3:3. Na závěr turnaje podlehl vítězi skupiny Honvédu Budapeš 0:1 a s turnajem se tak rozloučil s jedním bodem a skóre 3:5.

FCVP U16 – Chorvatsko U16 0:1 (Jurčec)
FCVP U16 – Žilina U16 3:3 (Krátký 2, Šoul – Kaprálik 2, Vál´ovčin)
FCVP U16 – Honvéd Budapeš 0:1 (Major)

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Mladá Boleslav U15 – FCVP U15 2:1


Žáci do 15 let sezonu zahájili porážkou v Mladé Boleslavi. Po brzkém inkasování ve 3. minutě sice vyrovnal z penalty Jedlička, jenomže domácí celek si své vedení vzal zpátky ve 42. minutě a nakonec ho i ustřežil.

Branky: 3. Mašek, 42. Stránský – 7. Jedlička (pen.).
Sestava Plzně: Ivanič – Karásek, Oravec, Holík, Krůta, Prokop (52. Nedvěd), Agapkin (52. Velfl), Jedlička, Sojka, Titl (47. Planeta), Vanc (C).

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Mladá Boleslav U14 – FCVP U14 1:0


Vyhrát nedokázali ani o rok mladší kolegové. „Celkově šlo o vyrovnané utkání, které rozhodla jediná branka po naší nedůslednosti ve vlastním pokutovém území. My byli lepší v kombinaci při výstavbě hry, dílčí spokojenost panuje s ofenzivní hrou. Musíme se ale zlepšit v řešení herních situací v předfinální a finální fázi,“ všiml si trenér Štěpán Havránek. Jeho celé hodnocení najdete v detailu utkání.

Branka: 32. Kaulfus.
Sestava Plzně: Kunesch – Prokop, Čermák, Rajtmajer (36. T. Keltyčka), Mertl (36. Čeliš) – Rádl, Falout – I. Vonásek (36. J. Vonásek), D. Keltyčka (36. D. Pracht), Doubek (36. Vinš) – Štauber (36. Kamenský).

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

FCVP ženy – Slovácko ženy 2:6


Na vítězství v Hradci Králové již ženský celek nenavázal, když na hřišti v Dobřanech podlehl silnému Slovácku 2:6. Viktoriánky dokázaly stav pouze vždy snižovat. Premiéru v plzeňském dresu si odbyla brankářka Alexandra Vaníčková, která přišla na půlroční hostování ze Sparty.

Branky: 40. Plháková, 85. Mrázová – 15. Bychkovová, 21. Fabová, 49. Bychkovová, 52. Fabová, 59. Čížková, 90. Molková.
Sestava Plzně: Vaníčková – Pacandová (35. A. Radová), Tauberová, Ondrášková (C), Krejčová (46. Ivaničová), Mrázová, Nehodová, Šlajsová (74. Roztočilová), Mášová, Karasová (71. Hanžlová), Plháková (56. Mikešová).

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

FCVP dorostenky – Slovácko dorostenky 3:1


Naopak skvělý vstup za sebou mají dorostenky. Po výhře 3:1 v Hradci Králové dosáhly stejného výsledku i doma se Slováckem. Na gól Mirtlové sice hostující Krištofová odpověděla celkem rychle, nicméně díky gólům Ajazi a Charouzové nakonec Viktoria slavila tříbodový zisk.

Branky: 3. Mirtlová, 48. Ajazi, 60. Charouzová – 18. Krištofová.
Sestava Plzně: Holíková (C) (64. Štichová) – Lukešová (58. Růžičková), Mirtlová (50. Jílková), Kratochvílová (15. Kloudová), Baumruková, Ajazi (72. Voráčková), Švábová, Charouzová (78. Vorlová), Kolorosová, Michalcová (58. Horáčková), Polcarová.

Fotogalerie