FC Viktoria Plzeň se v úterý 19. ledna utká v rámci kondičního soustředění v Turecku v přátelském utkání s týmem z 2. německé Bundesligy – MSV Duisburg. Fanoušci Viktorie mohou zápas, který začíná v 16:30 SEČ, shlédnout na německém kanálu Sport 1.

Tradiční německý fotbalový klub MSV Duisburg byl založen v roce 1902 a patří k týmům, které byly u založení Bundesligy v roce 1963. Přezdívkou německého týmu jsou Zebry a to kvůli pruhovaným dresům, které Duisburg využívá pro domácí i venkovní zápasy. Zebra se objevuje také v oficiálním logu tohoto klubu.

Největší úspěch soupeř Viktorie zaznamenal ihned po založení Bundesligy. V premiérovém ročníku skončil na druhém místě za Kolínem. V dalších téměř dvaceti letech ´Zebry´ hrály pravidelně v první lize, až v sezoně 1982/1983 spadly do nižší soutěže. Tím začala éra postupů a sestupů mezi první, druhou a třetí německou ligou.

V závěru minulého tisíciletí sice Duisburg obsadil dvakrát za sebou osmé místo v bundeslize, v roce 2000 ale skončil na 18. místě a opět sestoupil. Na postup mezi německou fotbalovou smetánku pak klub čekal dalších 5 let. Naposledy si ´Zebry´ první ligu zahrály v sezoně 2007/2008. Od té doby působily ve druhé a také ve třetí lize. V letošním ročníku 2. Bundesligy je MSV Duisburg po podzimu na posledním místě se ziskem 12 bodů a pětibodovou ztrátou na nesestupové pozice.

Zápas FC Viktoria Plzeň – MSV Duisburg se hraje v tureckém Beleku v úterý 19. ledna od 16:30 SEČ, živě hod bude vysílat německá stanice Sport 1.

Další utkání během kondičního soustředění odehraje výběr trenéra Karla Krejčího v pátek 22. ledna, kdy se od 16 hodin SEČ utká s bulharským klubem Ludogorec Razgrad. Tento zápas nabídne v přímém přenosu YouTube kanál Viktoria TV.