2. 10. 2013    U19 - reportáž

Dorostenci prohráli v Moskvě

FC Viktoria Plzeň

UYL / Středa 2. 10. 2013, 11:00 / Stadion Okabr

UYL / Středa 2. 10. 2013, 11:00
Stadion Okabr

PFC CSKA Moskva

5:0

(4:0)

FC Viktoria Plzeň

sestavy

PFC CSKA Moskva

Revjakin – Jefremov, Masjutin, Karavajev, Makarov (67. Borzych), Kotov, Kurzenev (20. Golovin), Černov, Litvinov (62. Titov), Georgijevskij

FC Viktoria Plzeň

Juraši - Medveděv, Kule (24. Brožík), Piroch, Lešek (54. Glazer) - Boček, Král, Hrdlička - Šíša, Kratochvíl (65. Doležal), Ruml

statistiky

Branky: 2. Litvinov, 30. Georgijevskij, 39. Litvinov, 42. Jefremov, 83. Georgijevskij, ŽK: Kotov – Kule, Juraši, Piroch, 2. ŽK=ČK: 86. Kotov, Rozhodčí: Kozyk (Ukrajina)

Diváci: 100

Druhé utkání Youth League dnes čekalo na nejstarší dorostence Viktorie Plzeň. V ruské metropoli na ně čekal velmi silný soupeř - domácí CSKA.

Zápas rozhodně nezačal podle představ viktoriánů. Již ve druhé minutě se ze vstřeleného gólu radovali domácí fotbalisté, trefil se ruský záložník Litvinov. Domácí hráči v tu chvíli zcela ovládli hřiště, o vstřelení druhého gólu se pokoušeli Martusevich a Kurzeněv, nicméně ani jeden z nich Jurašiho branku netrefil. Dalšího gólu se fanoušci dočkali ve 30. minutě, kdy dokázal dostat míč za záda plzeňského brankáře Georgievski.Ve 38. minutě zahrozili po volném přímém kopu hosté, ale Hrdlička nedokázal usměrnit balón mezi tři tyče. Domácím se to ovšem podařilo. O minutu později přidal svoji druhou branku Litvinov, ve čtyřicáté minutě uzavřel poločasové skóre Efremov. O korigování stavu se před koncem prvního dějství snažil Kratochvíl, ale branku Revyakina netrefil.

Druhá polovina utkání začala velkým tlakem domácích fotbalistů, kteří se snažili své vysoké vedení ještě navýšit.Obětaví obránci Viktorie byli společně s brankářem Jurašim pozorní. Po patnácti minutách druhého poločasu se osmělili hosté díky střelám Bočka a Rumla,chyběla jim však potřebná přesnost. V 79. minutě se po Rumlově centru dostal do zakončení Doležal, ale i jeho střeleckému pokusu chyběla přesnost. Skóre uzavřel v 83. minutě další dvougólový střelec domácích Georgievski, jenž skóroval po výborném zákroku Jurašiho, který Efremovi chytil pokutový kop. Hosté se snažili v závěru o čestnou branku, ale ani z rohového kopu z poslední minuty nastavení nic nevytěžili. Domácí CSKA Moskva tak zvítězila nad Viktorií Plzeň v poměru 5:0.