27. 11. 2013    U19 - reportáž

Ani páté utkání UEFA Youth League body nepřineslo

FC Viktoria Plzeň

UYL / Středa 27. 11. 2013, 16:00 / Ewen Fields, Hyde

UYL / Středa 27. 11. 2013, 16:00
Ewen Fields, Hyde

Manchester City FC

3:0

(2:0)

FC Viktoria Plzeň

sestavy

Manchester City FC

O'Brien – Maffeo, Facey, Denayer, Angeliño – Bryan, Glendon, Fofana (60. Bossaerts) – Pozo, Cole (60. Ambrose), Bytyqi (81. Barker)

FC Viktoria Plzeň

Juraši – Medveděv, Piroch, Brožík, Lešek – Boček (89. Polom), Král (64. Ungr), Doležal – Glazer (71. Sýs), Ruml – Hrdlička

statistiky

Branky: 22. Cole, 25. Cole, 81. Pozo, ŽK: Angeliño, Rozhodčí: Reinert (Faerské ostrovy)

Diváci:

Dnes v podvečer vyběhli nejstarší dorostenci Viktorie Plzeň k utkání UEFA Youth League proti stejně starým hráčům Manchesteru City FC. Měli tak možnost, jako již v předešlých zápasech Youth League, okusit jeden z nejlepších týmů světa v mládežnických kategoriích v soutěžním utkání.

Již od začátku prvního poločasu diktovali tempo hry fotbalisté anglického giganta. Ve druhé minutě se dostal ke střele Cole, jeho pokus si však cestu za Jurašiho záda nenašel. Následoval skutečně výrazný tlak domácích, který vygradoval v 18. minutě. Bryan našel přízemním centrem Colea a ten se ve své druhé šanci již nemýlil, domácí tak vedli 1:0. Odpovědět mohli západočeští hráči o minutu později, nicméně Glazer nezamířil po rohovém kopu přesně. A opět se osvědčilo pořekadlo nedᚠ– dostaneš. Patrně nejaktivnější hráč na hřišti Bytyqi našel v pokutovém území Colea a ten si již dokázal s nabídnutou příležitostí poradit – 2:0. Ke konci prvního poločasu sice měla Viktoria sérii rohových kopů, domácí defenziva ovšem byla velmi pozorná.

Do druhého dějství nastoupili čeští hráči aktivně, hned po výkopu do druhého poločasu získali další sérii rohových kopů, k vážnějšímu ohrožení domácí branky však nedošlo. Zhruba od 52. minutě mohli diváci sledovat otevřený fotbal nahoru-dolů, který ovšem vážnou šanci nepřinesl ani na jedné straně. V 57. minutě se snažil ohrozit čisté konto domácího brankáře Hrdlička, ale O´Brien si s jeho pokusem poradil. V poslední čtvrtině utkání o sobě dával stále více vědět domácí Bytyqi, jeho několika střelám však chyběla patřičná přesnost. Tuto vlastnost ovšem nepostrádal při nahrávce na Pozu, který si s nabídnutou příležitostí dokázal poradit. Konec utkání si již domácí hráči pohlídali, mladí viktoriáni tak podlehli anglickému gigantu 3:0.