10. 12. 2013    U19 - reportáž

Dorostenci nevydolovali body ani z posledního utkání UEFA Youth League

FC Viktoria Plzeň

UYL / Úterý 10. 12. 2013, 11:30 / Luční

UYL / Úterý 10. 12. 2013, 11:30
Luční

FC Viktoria Plzeň

0:2

(0:1)

PFC CSKA Moskva

sestavy

FC Viktoria Plzeň

Šiman – Medveděv, Piroch, Brožík, Lešek – Kratochvíl (90+3. Sýs), Doležal (77. Král), Boček (73. Sedláček) – Glazer, Hrdlička, Ruml

PFC CSKA Moskva

Pomazun – Janzin, Masjutin, Černov, Kotov – Titov (22. Kurzenev, 38. Litvinov), Martusevič – Jefremov (71. Borzych), Golovin, Makarov – Georgijevskij

statistiky

Branky: 8. Georgijevskij, 67. Georgijevskij, ŽK: Doležal, Rozhodčí: Tsinkevič (Bělorusko)

Diváci:

Plzeňští dorostenci do devatenácti let se v úterý od 11:30 utkali se stejně starými zástupci CSKA Moskva. Na umělém povrchu tréninkového areálu v Luční ulici se hráči Viktorie pokusili získat první body ve skupinové fázi. Jejich soupeř z hlavního města Ruské federace se se ziskem deseti bodů vyhříval na první příčce tabulky.

Od prvních minut dokazovali ruští mládežníci, že v mládežnické soutěži sdružující velkokluby z celé Evropy, jsou právem. Z první vážnější šance utkání udeřilo CSKA. Po přihrávce Golovina se do pokutového území protáhl Svyatoslav Georgievsky a ranou na zadní tyč otevřel skóre utkání. Za plzeňské nejvíce zahrozil Hrdlička, který nejdříve ve 38. minutě střelou z úhlu minul tyč hostující branky pouze z vnějšku, o několik minut později mířil prudkým pokusem pouze do brankáře Pomasuna. Ruští mladíci přehrávali viktoriány v kombinaci a vytvářeli si nebezpečné příležitosti, které ovšem neproměňovali.

Druhý poločas přinesl větší držení míče na kopačkách hostujících hráčů. Jen skvělý Šiman zabránil v 50. minutě robinsonádou ve skórování Martusevičovi, stejně jako o tři minuty později zlikvidoval pokus osamoceného Litvinova. O druhou branku utkání a zároveň o svůj druhý zápis mezi střelce se v 67. minutě postaral Georgievsky. Pouze propagační pokus vyslal směrem ke gólmanovi domácích na začátku předposlední desetiminutovky střídající Král. O několik vteřin později mohl třetí branku utkání přidat opět Georgievsky, Šiman byl ovšem proti a jeho střelu ne nepodobnou té, kterou zaznamenal svůj třetí gól, vytěsnil na rohový kop. Když ani nastavený čas další góly nepřinesl, skončilo utkání mezi Viktorií Plzeň a CSKA Moskva 0:2.