Již dnes večer odlétá Viktorka na odvetu play off Evropské ligy do Skotska. Na letišti jsme vyzpovídali asistenta trenéra Marka Bakoše.

Marku, jak se těšíš na čtvrteční odvetu?

Čeká nás velký zápas, atmosféra na stadionu Hearts je neuvěřitelná, všichni hráči se na to těší. Není to tak, že bychom se toho báli. Naopak!

Co nás čeká na hřišti?

Jak jsem říkal, především výborná atmosféra, trochu specifické menší hřiště a soupeř, kterého jsme před týdnem potkali na domácím stadionu. Samozřejmě očekáváme, že to od nich bude trochu jiné než v Plzni. Budou se snažit nás více tlačit, ale na to musíme být dobře připraveni.

Chystali jste hráče nějak i na tu bouřlivou kulisu?

Samozřejmě jsme se dívali na jejich zápasy, třeba na duel s Rangers, což je jedním z těch velkých zápasů. Dalo se to tedy i takto navnímat. Ale samozřejmě, že ta realita přímo na hřišti je pak trochu jiná. Čeká nás ve středu předzápasový, kde si kluci osahají trávník a prohlédnou stadion.

Přišel v tuto chvíli vhod odložený víkendový zápas?

Program máme poměrně nabitý a bylo dobré, že jsme si mohli trochu oddychnout a zaměřit veškeré myšlenky i úsilí jen a jen na odvetu, která nás čeká. Přišlo nám to vhod a jsme ta tuto možnost rádi. Chceme být maximálně připraveni a soustředíme se jen na čtvrteční zápas.

Jak velkou výzvou je Evropská liga?

Obrovská, samozřejmě, zase je to o stupínek výše. I z pohledu jmen jsou tam zase trochu atraktivnější soupeři. A je tam i o dva evropské zápasy více v tom novém systému, což je dobré pro hráče. Každý takový zápas je posouvá a je dobré jich hrát co nejvíce. To jsme si potvrdili v minulé sezoně, jak se kluci zlepšovali. Chceme postoupit, to je nᚠcíl.

Jaký je zdravotní stav kádru?

Letíme s dvaadvaceti hráči do pole a třemi brankáři. S týmem již trénuje LukᚠHejda, letí i Matěj Valenta. Kromě dlouhodobě zraněných jsme tedy komplet. Samozřejmě s námi už není Robin Hranáč, který přestoupil. Ale to je realita, ve fotbale se takové věci stávají. Pro nás je úkol jej nahradit a věřím, že se nám to podaří.

Už máte jasno, kdo to bude?

Je to pro nás výzva, sestavu ale určitě prozrazovat nebudeme. (usměje se). Samozřejmě ale máme v hlavě několik variant. Pro jednu se rozhodneme před zápasem. Máme s sebou pětadvacet odhodlaných hráčů a věříme, že to vyjde a ze Skotska domů přivezeme postup!

SQUAD LIST