Nepodařilo se nám oklepat z brzkého gólu, okomentovali prohru 0:5 v Římě trenér Pavel Vrba a hráči Radim Řezník s Michaelem Krmenčíkem. Po dvou úderech Džeka v prvním poločase přidal po změně stran třetí a podle hráčů také zlomový gól Ünder. Po Kluivertově dorážce pak dovršil výsledek hattrickem Edin Džeko.

„Soupeř byl jednoznačně lepší a zaslouženě vyhrál,“ zhodnotil zápas krátce po konečném hvizdu trenér Vrba. „Dostali jsme brzy gól, pak tam byly nějaké dvě situace, kdy jsme mohli vyrovnat, ale stejně si myslím, že ten průběh utkání byl jednoznačně v režii domácích,“ dodal. „Nejprve se Krmenčík netrefil, pak tam měl vyloženou šanci Řezník na hlavě. Viděli jste ale sami, jaký je rozdíl v kvalitě hráčů Říma a nás,“ řekl Vrba.

Zmiňovaný rozdíl v kvalitě zmiňoval i Radim Řezník. „To je realita, oni nás za kažou ztrátu potrestali. Tady každou chybu zaplatíme a to třeba i takové, které nám týmy u nás v lize nepotrestají,“ popsal rozdíl mezi domácí soutěží a Ligou mistrů. „Měl jsem tam hlavu, kdybych to dal, mohlo to také vypadat jinak. Ale dostali jsme pět gólů, to je špatně…“ nehledal Řezník výmluvy nad výsledkem.

Stejně jako Michael Krmenčík se shodl na tom, že byla pro vývoj fatální třetí branka. „Myslím, že definitivně to zlomil právě ten třetí gól. Pak nám docházely síly, běhali jsme bez balonu a oni měli ještě víc šancí,“ řekl. „Bylo to od nás malinko ustrašené. Dostali jsme brzy gól. To je vždycky těžké se z toho pak nějak oklepat. Nějaké šance jsme si tam také vytvořili, ale prohráli jsme asi zaslouženě,“ doplnil Řezníka dvougólový střelec z prvního utkání proti Moskvě.

Fotogalerie