7. 9. 2024    Zápas

Rezerva dokonala obrat v deseti, z Prahy vezou tři body

FC Viktoria Plzeň

5. kolo / Sobota 7. 9. 2024, 10:15 /

5. kolo / Sobota 7. 9. 2024, 10:15

FK Loko Vltavín

1:2

(1:0)

FC Viktoria Plzeň

sestavy

FK Loko Vltavín

Štorc – Krenciv (75. Obstler), Maione, Matějka (C), Rebibo (81. Tichý), Rott (75. Veselý), Sefil, Slanina, Sprinz (76. Boček), Ulman (75. Weber), Vaněk. Náhradníci: Hlubuček – Bohatý, Boček.

FC Viktoria Plzeň

Baier (18. Vlček) – Ejedegba, Falout, Fišer (C), Hašek (69. Šmíd), Lörincz, Nováček (69. Vilímek), Novák, Planeta, Štauber (85. Dvořák), Šustr

statistiky

Diváci: 222

B-tým veze z Prahy tři body za vítězství 2:1.

Sobotní dopoledne nabídlo souboj naší rezervy s FK Loko Praha. Do toho lépe vstoupili domácí Pražané. V šestnácté minutě přišlo nedorozumění mezi jedním ze stoperů Viktorie a brankářem Viktorem Baierem. Pramenil z toho pokutový kop, který proměnil s dávkou štěstí Filip Ulman. Navíc došlo ke zranění brankáře Viktorie. Ten tak musel ve dvacáté minutě střídat a přepustit své místo Jiřímu Vlčkovi.

Zajímavých šancí nabídl první poločas poměrně dost, další branka ale v prvních čtyřiceti pěti minutách nepadla. Po prvním poločase tak domácí vedli o jednu branku.

Vstup do druhého poločasu vyšel viktoriánům na podtrženou jedničku. Hned ve druhé minutě druhé části dostal Jindřich Nováček pas do šestnáctky. S balonem se otočil a z těžké pozice vypálil. Balon zapadl za háčky vzdálenější tyče a bylo vyrovnáno.

V padesáté třetí minutě si Stauber skvěle navedl balon na střed hřiště a vypálil na zadní tyč. Jeho pokus byl až moc přesný a skončil na konstrukci branky.

Komplikace svěřenců Josefa Parláska přišla dvě minuty na to. Ejedegba fauloval prchajícího forvarda domácích a za svůj zákrok viděl rovnou červenou kartu.

I v deseti však dokázali viktoriáni otočit vývoj zápasu. Přetažený centr od rohového praporku se dostal zpátky na malé vápno, kde číhal Dominik Fišer, který překonal brankáře Štorce.

Zbytek zápasu dokázala rezerva ubránit a přes takřka čtyřicet minut v početní nevýhodě přivezli z Prahy tři body.