Plzeňská Viktoria představuje další posilu pro novou sezonu. Její dres bude oblékat čtyřiadvacetiletý gólman Martin Jedlička, který v Doosan Areně podepsal smlouvu na tři roky.

Brankářská sestava Viktorie se rozrůstá o čtyřiadvacetiletého Martina Jedličku, který naposledy oblékal dres Dunajské Stredy. „Martin prošel mládežnickými reprezentacemi, ještě v dresu Příbrami odchytal mládežnickou Ligu mistrů, a i na Slovensku zaujal, když se svými kvalitními výkony vypracoval mezi nejlepší brankáře soutěže. Má tedy velkou perspektivu a jsem rád, že jsme se nyní dohodli na jeho angažmá v našem klubu,“ komentuje příchod Adolf Šádek, generální ředitel Viktorie Plzeň.

„Úvod sezony bude velmi náročný, čekají nás boje o Ligu mistrů a zároveň start do nového ligového ročníku. Je tedy důležité mít i na brankářském postu velkou konkurenci a kvalitu,“ doplňuje Adolf Šádek.

„Přestup do Viktorky je pro mě obrovskou výzvou, na kterou se strašně těším. Chtěl jsem se posunout dopředu, a to Plzeň naprosto splňuje. Asi z pěti hráči se znám z reprezentace, takže to hrálo taky důležitou roli v mém rozhodování. Budu se tady cítit jako doma,“ říká po podpisu tříletého kontraktu Martin Jedlička, jenž se nemůže dočkat startu přípravy.

„Strašně se těším, až to všechno začne. Je tady krásný stadion a snem každého kluka je zahrát si jednou Ligu mistrů. Těším se, že budu mít šanci být u toho a pokusit se jí s týmem v předkolech vybojovat,“ těší se na novou výzvu. Martin Jedlička rovněž vyhlíží spolupráci s Jindřichem Staňkem a Mariánem Tvrdoněm. „S Jindrou se známe, je to výborný gólman, od kterého se můžu něco přiučit. Těším se na spolupráci s celým brankářským týmem.“

Svůj komentář k transferu doplňuje i Viktor Kolář ze zastupující agentury Sport Invest. „Martin se na Slovensku vypracoval mezi nejzajímavější brankáře soutěže. Svoji kvalitu i potenciál opakovaně prokazoval také v evropských pohárech i v dresu mládežnických reprezentací. Ve své kariéře se toužil posunout dále a angažmá v týmu českého mistra s vidinou kvalifikace Ligy mistrů je pro něj obrovskou motivací. Je si vědom, že přichází do vysoce konkurenčního prostředí, ale na novou výzvu se po všech stránkách těší.“

Martine, vítej!

Fotogalerie