Závěr podzimu kvůli svalovému zranění zmeškal. O to víc se záložník Viktoria Jan Kopic těší na start ligového jara, který je na programu již tuto sobotu od 15:00 a soupeřem nám bude Hradec Králové. Přečtěte si předzápasový rozhovor právě s „Kopim“.

Honzo, jak se těšíš na první ostrý zápas nového roku?

Těším se moc! Pauza byla opravdu dlouhá, vlastně od listopadu. Nezvykle dlouhá byla kvůli tomu i zimní příprava. Jsme dostatečně odpočatí a připraveni, teď to jen ukázat na hřišti. A hned v sobotu.

Je tvé natěšení o to větší kvůli tomu, že jsi závěr podzimu kvůli zranění nehrál?

Samozřejmě jsem šastný, že jsem teď zdravý. Musím na to zaklepat. Přípravu jsem zahájil společně s dalšími hráči po zranění už na začátku prosince, byla tedy opravdu dlouhá, ale určitě to pomohlo a cítím se dobře.

Jakého očekávᚠsoupeře?

Hradec je houževnatý soupeř. I když dostanou třeba gól, hrají pořád stejně. Přesně před rokem, jak si vzpomínám, jsme porazili jedna nula a bylo to jen tak tak. Takže nás určitě nečeká nic lehkého.

Ale na Hradec máme hezké vzpomínky, na konci sezony jsme proti němu slavili titul.

To bylo něco nepopsatelného, ale teď už je nová sezona a první kola po přestávce bývají nepříjemná. Jsme první v tabulce a ostatní týmy nás budou chtít dohnat. Potřebujeme v sobotu uspět a získat tři body.

Vstup do jara je strašně důležitý, souhlasíš?

Říká se to a já to jen potvrzuju. Dýchá nám na záda Slavia, Sparta cítím šanci. Nesmíme nechat nic náhodě a vyhrát hned v sobotu.

Co bys vzkázal fanouškům?

Slyšel jsem, že přijde hodně lidí. Jsem rád, že i v lednu a zimě dorazí a doufám, že nebudou odcházet zmrzlí, ale šastní a zahřátí fotbalem. To je nᚠcíl!