Do reprezentačních duelů se zapojila i řada viktoriánů a někteří z nich velmi úspěšně. Jakub Brabec dal první branku za národní tým, ještě k tomu proti Anglii. Christián Herc pak během dvou utkání vstřelil rovnou tři góly!

Asi nejradši na tento sraz bude vzpomínat Jakub Brabec. Plzeňský stoper totiž v kvalifikačním utkání proti Anglii vyrovnával po rohovém kopu na 1:1, při skvělé výhře Čechů v poměru 2:1 tak vstřelil svůj první gól za národní tým. Ve stejném zápase šel do hry v 82. minutě Jan Kopic. Více viktoriánů pak zasáhlo do přátelského zápasu se Severním Irskem, který Česko prohrálo 2:3. Radim Řezník s Janem Kopicem odehráli celý duel, Michael Krmenčík a LukᚠKalvach pak hráli první poločas. Pro posledně jmenovaného to byl debut v českém dresu.

Dva kvalifikační zápasy sehrála česká jednadvacítka a do obou zasáhli viktoriáni. Češi remizovali 1:1 s Řeckem a 0:0 se Skotskem. Dominik Janošek hrál proti Řecku od 62. minuty a proti Skotsku v základu, přesně obráceně to pak měl Pavel Bucha. Nejvíce ovšem zazářil kapitán Christián Herc v barvách slovenské U21 – Lichtenštejnsku dal při výhře 4:2 dvě branky, při prohře 3:5 s Francií se rovněž jednou prosadil gólově.

V českém týmu U20, který vede trenér Jiří Žilák, zanechali viktoriáni také významnou stopu. Ve Švýcarsku při remíze 1:1 zasáhli do hry Pavel Šulc (72 minut) a Jakub Selnar (27 minut), oba v utkání vybojovali penaltu, Šulc bohužel jednu neproměnil. Na skvělé výhře 3:0 v Anglii se pak podíleli také oba dva, když odehráli po poločasu, a Filip Čihák, jenž přišel do hry v závěru.

Základní fázi kvalifikace na mistrovství Evropy vyhrál český tým U19 ve skupině se San Marinem, Ázerbájdžánem a Norskem. Na výsledcích 6:0, 4:0 a 1:1 se podíleli Šimon Gabriel (180 minut) a Karel Žilák (90 minut).

1. fázi kvalifikace na evropský šampionát absolvovala také ženská reprezentace do 19 let. Češky porazily 5:0 Faerské ostrovy, 5:0 Litvu a stejným poměrem padly s Finskem. První zápas odchytala Adéla Holíková, další viktoriánka Barbora Polcarová v něm pak odehrála 77 minut. Sedmnáctiletá Polcarová odehrála i poločas proti Litvě a 31 minut proti Finsku.

Foto: Fotbalová asociace ČR