Titul pro Čišu, první mistrovský titul, první postup do Ligy mistrů a gól Tomáše Wágnera proti CSKA Moskva. Viktorka slaví 110. výročí a tyto čtyři momenty byly fanoušky vybrány ve dvoutýdenní anketě a budou zvěčněny na speciální edici plechovek Gambrinus.

Fanoušci Viktorky mohli hlasovat po dobu dvou týdnů. Do hlasování se zapojili také třeba bývalí hráči jako Daniel Kolář a František Plass či zpěvák Marek Ztracený. Po sečtení všech hlasů bylo rozhodnuto o tom, že na plechovkách budou vyobrazeny čtyři zmíněné momenty.

Nejvíce hlasů suverénně obdržel Titul pro Čišu, od kterého to zrovna včera bylo přesně šest let. Obdržel 36 % hlasů. Na druhém místě skončil Zisk prvního titulu, který dostal 18 % vašich hlasů. Třetí místo s 10 % obsadil První postup do skupiny Ligy mistrů a čtvrté místo s 9 % Gól Tomáše Wágnera proti CSKA Moskva.

Společně s Gambrinusem tak klub nyní připraví založení speciální várky piva. Plechovky pak budou na podzim v prodeji po celém západočeském regionu.

„Jsme rádi, že se zapojily desítky tisíc fanoušků. Výsledky byly poměrně jasné a my jsme rádi, že tyto momenty budou během podzimu dělat radost všem fanouškům na unikátních pivních plechovkách,“ říká mluvčí klubu Václav Hanzlík.

„Máme radost, že jsme si mohli s Viktorkou a jejími fanoušky připomenout výjimečné momenty z historie klubu. Velmi nás potěšil obrovský ohlas fanoušků, kterých hlasovalo opravdu hodně a vybrané momenty tak mají velkou váhu. Teď je míč na naší straně. Čeká nás dodělání designu čtyř nejsilnějších momentů a poté založení várky tak, aby si fanoušci tuhle limitovanou edici mohli na podzim vychutnat,“ říká Jan Odložil, junior brand manažer značky Gambrinus.


VYBRANÉ MOMENTY

1) Titul pro Čišu (2015) – Zde jsou slova zbytečná. Tenhle titul patří tobě, Mariáne...

2) Zisk prvního titulu – zápas s Baníkem (2011) – To památné odpoledne... a dál už to znáte. Výhra nad Baníkem Ostrava znamenala zisk historicky prvního mistrovského titulu v nejvyšší soutěži pro Viktorii Plzeň. Horváth a spol. splnili sen několika generací, a to všechno v době, kdy klub slavil 100. výročí svého založení.

3) První postup do skupiny Ligy mistrů – zápas s Kodaní (2011) – Postoupit přes dánského favorita? Prvotřídní senzace! Viktorka zvládla už první zápas v Kodani, postup pak stvrdila v domácí odvetě. Vzpomínáte, jak se tehdy v Praze trefil Marek Bakoš s Michalem Ďurišem? To byla euforie, která přivála poprvé v historii základní skupinu Ligy mistrů s Barcelonou, AC Milán a BATE Borisov.

4) Gól Wágnera proti CSKA Moskva – postup z Ligy mistrů (2013) – Gól Tomáše Wágnera do sítě CSKA Moskva znamenal postup ze skupiny Champions League. A sami fanoušci si jej nedávno zvolili jako největší klubový moment v rámci této prestižní soutěže. I nyní se tak dostal do výběru.


Finální pořadí:

1. Titul pro Čišu – 36 % hlasů
2. Zisk prvního titulu – 18 %
3. První postup do Ligy mistrů – 10 %
4. Gól Wágnera proti CSKA Moskva – 9 %
5. Gól Hrošovského na Realu Madrid – 6 %
6. Zápas s Juventusem – 5 %
7. Zápas s Bayernem – 5 %
8. Přátelský zápas s vojáky americké armády – 4 %
9. Vítězství nad Atléticem Madrid – 3 %
10. Výjezd na zápas LM proti AC Milán – 2 %
11. Zápas proti Barceloně – 2 %


Poznámka: Vyobrazení plechovek na grafice k článku není finální varianta podoby plechovek.