V rámci oslav 110 let klubu si Viktoria Plzeň připravila akci také pro fanoušky esportu. Klub uspořádá historicky první turnaj ve hře FIFA21 pro žáky středních škol!

FC Viktoria Plzeň oslovila vybrané střední školy v Plzni a nejbližším okolí, jejich žáci se tak v průběhu listopadu utkají v kvalifikačním kole online mezi sebou. Nejlepší z každé školy se pak budou radovat z postupu do velkého finále, které se uskuteční 4. prosince přímo v Doosan Areně! Z něj vám nabídneme živý stream.

Pokud by o účast v turnaji měla zájem jiná střední škola z Plzeňského kraje, která dosud nebyla oslovena a zaregistrována do projektu, je zde možnost se přihlásit. Stačí, když se žáci na škole domluví a ozvou se do 10. listopadu na e-mail pipiskova@fcviktoria.cz. Pro školu nejde o žádnou zátěž, vše kompletně organizuje FC Viktoria Plzeň společně s Inaequalis.

Hlavní tváří turnaje středních škol ke 110. výročí klubu je profesionální hráč FCVP eSport týmu LukᚠPour alias T9Laky. „Rád bych popřál všem účastníkům turnaje hodně štěstí, nervů a zábavy. Na finále se uvidíme společně v Doosan Areně, kde si s vítězem celého turnaje rád zahraji. Držím palce, a vyhraje ten nejlepší!“ říká T9Laky. „Třeba se nám objeví i nějaký nový talent a nastartuje svoji cestu za profesionálním hraním,“ dodává.