Hned 14 hráček Viktorie Plzeň se zúčastnilo celostátního fotbalového turnaje krajských výběrů v kategorii starších žákyň. A nakonec se staly páteří vítězného týmu! Plzeňský výběr totiž celý turnaj ovládl! „V Plzni roste opravdu skvělý ročník!“ pochvaloval si trenér vítězného týmu TomᚠBeran.

Do turnaje přitom holky nevstoupily vůbec dobře, v prvním utkání ve skupině totiž podlehly Pardubickému výběru 0:1.

Ve druhém zápase ale najely na vítěznou vlnu, která je odplavila až do samotného finále! Nejprve góly Rancové, Antony a Šotové porazily Středočeský KFS. Následovala jednoznačná demolice Olomouckého kraje 5:0. Tentokrát si Denisa Rancová připsala dokonce hattrick a po jedné brance přidala Brandlová s Hotovou. A v závěru skupinové fáze si Západočešky poradily góly skvělé Rancové, Brandlové a Kadeřávkové i s výběrem Jihočeského kraje, nad nímž zvítězily 3:1.

V následném rozhodujícím zápase, v němž Plzeňanky čelily Jihomoravskému kraji překvapivě nebyly žádné branky k vidění a rozhodovat tak musely penalty, v nichž byly úspěšnější naše reprezentantky.

A do pokutových kopů dospělo i následné finále konané v Třebíči, na jehož konci hráčky Plzeňského výběru pozvedly nad své hlavy pohár pro celkového vítěze!

„Penalty jsou vždycky loterie, ale zvládli jsme to a máme velkou radost,“ těší mladého kouče Tomáše Berana, jenž ve Viktorce vede tým WU15. „Loni nám to nevyšlo, skončili jsme totiž druzí, což byl taky úspěch. Ale letos jsme chtěli ovládnout celý turnaj a to se nám podařilo. Teď to pořádně oslavíme!“

Hned pět gólů si na turnaji připsala talentovaná Denisa Rancová, kterou dokonce tento počin vyšvihnul na dělené druhé místo v tabulce střelců! „Turnaj jsem si hodně užila, první místo jsme opravdu chtěly a podle toho vypadal nᚠpřístup. Šly jsme si pro něj!“ má jasno čtrnáctiletá kanonýrka.

„Troufnu si říct, že dvojročník 2008/2009, co v Plzní roste, má obrovskou kvalitu a nebude trvat dlouho, až se holky budou objevovat v mládežnických reprezentacích. Jsou opravdu šikovné, výborné individuálně a hlavně táhnou za jeden provaz!“ nešetří chválou Beran.


Hráčky Viktorie Plzeň na turnaji:

Zuzana Vondrovicová
Nikola Šotová
Nela Cinková
Klaudie Antony
Natalie Timková
Natálie Limberská
Tereza Kadeřávková
Michaela Ottová
Šárka Kynclová
Barbora Větrovská
Natálie Soukupová
Laura Brandlová
Denisa Rancová
Amálie Blasczyková



Autor fotek: Pavel Jiřík ml.

Fotogalerie