Pět přáteláků odehráno, dva zbývají. B tým Viktorky pomalu směřuje do cílové rovinky zimní přípravy, kterou absolvuje s výrazně obměněným kádrem.

Podzimní fáze české fotbalové ligy se viktoriánské rezervě vydařila opravdu nadmíru. S jedním z úplně nejmladších kádrů celé soutěže totiž dokázali z patnácti zápasů vyhrát hned deset, a to s nejlepším útokem v lize.

Více jak polovina z celkových 32 vstřelených branek ale z týmu Josefa Parláska odešla. Tři jeho nejlepší střelci totiž zamířili na hostování do druholigových klubů. Útočník Adam Vrba (8 branek) bude stejně jako brankář Ondřej Mrózek nastupovat v dresu Karviné a křídelník Adam Kronus (7 branek) bude sbírat zkušenosti v Táborsku, kam již před ním odešel středopolař Alexandr Sojka (3 branky).

Už tak mladý tým tedy prochází dalším omlazením, jelikož odchozí fotbalisty nahradí hráči z mládežnických kategorií. Ti už nyní nastupují do přípravných zápasů a ukazují, že je rozhodně třeba s nimi počítat. První tři zápasy totiž ovládli a v následujících dvou remizovali, a to s lichotivým skóre 17:5.

První ostrá ligová zkouška viktoriány čeká 5. března od 10:30 v Luční, kde vyzvou sokolovský Baník.


PROGRAM ZIMNÍ PŘÍPRAVY

FCVP B – SK Rapid Plzeň 6:1
Střelci FCVP: Pospíšil 2x, Čihák, Houdek, Keltyčka, Kobes

FCVP B – SK Klatovy 7:1
Střelci FCVP: Krůta 3x, Pospíšil 2x, Hašek 2x

FC Písek – FCVP B 1:2
Střelci FCVP: Gaszczyk, Čihák

FCVP B – SK Zápy 1:1
Střelec FCVP: 44. Pospíšil

SpVgg Greuther Fürth B – FC Viktoria Plzeň B 1:1
Střelec FCVP: 82. Štauber

18. 2. od 12:00 | MFK Chrudim – FC Viktoria Plzeň B (Chrudim)

25. 2. od 11:00 | FC Viktoria Plzeň B – Teplice B (Luční)