Viktoriánská rezerva zažila povedenou přípravu, sehrála totiž během ní pět přátelských zápasů a ani v jednom nepoznala hořkou pachu porážky. „Celé přípravné období hodnotím jednoznačně pozitivně,“ uvedl trenér Josef Parlásek, jehož již zítra v Sokolově čeká první mistrovské utkání.

Přípravné období jeho svěřenci zahájili výjezdem do Německa, kde vyzvali celek SpVgg Niederalteich. A ostrý vstup se jim vydařil na výbornou, připsali si totiž vysokou výhru 7:1, na níž se hattrickem podílel Patrik Aubrecht.

Týden nato zajížděli do Vroutku u Blšan, kde čelili rezervě Teplic, kterou u porazili 2:1, gólově se prosadili Keltyčka a Janča.

Jediný zápas, který viktoriáni v létě neovládli se uskutečnil v samotných Blšanech, kde bylo jejím soupeřem béčko Dukly. Utkání, do něhož nastoupili i áčkaři Tijani, Mihálik a Kliment skončilo 1:1. O jedinou branku červenomodrých se postaral Adam Vrba.

Následovalo soustředění v jihočeském Písku, v rámci něhož se mužstvo utkalo s divizním týmem SK Otava Katovice, který trefami Gaszczyka s Kronusem udolalo poměrem 2:1. „V Písku jsme měli ideální podmínky pro přípravu,“ chválil poskytnuté zázemí Parlásek.

Poslední přípravný zápas Viktoria sehrála na půdě Záp, které v sezoně 2021/2022 vyhrály ČFL B, ale do druhé ligy nepostoupily. A už první poločas byl jasný, dva zásahy Gaszczyka a jeden Peška a Aubrechta jim zajistily celkovou výhru 4:1.


První mistrovské utkání v ČFL A Plzeňané odehrají v sobotu v 10:15 v Sokolově. Do nového ročníku vstoupí s relativně velkým počtem změn. „Někteří hráči odešli a doplnili nás kluci, kteří v minulé sezoně převážně nastupovali za U19. To jak rychle se adaptují na dospělí fotbal záleží především na nich a jejich přístupu,“ říká a rovněž v tomto ohledu vyzdvihuje důležitost lidí okolo jeho mužstva. 



„My jako trenérský tým se snažíme vytvořit ideální podmínky, aby se hráči co nejvíce zlepšovali a to dle našeho nejlepšího vědomí, a už z hlediska týmových tréninků tak individuálního přístupu k hráčům. Hlavně z hlediska individuálních tréninků na hřišti a následného servisu mimo hřiště odvádí skvělou práci kolega Jirka Hrdlička. Velkou posilou našeho trenérského týmu je nově trenér brankářů Petr Bolek, který bude své bohaté hráčské zkušenosti předávat našim brankářům. Zejména o zdraví hráčů se starají kondiční trenér Martin Suchý a fyzio tým, kteří jsou strašně důležití. Je třeba nastavit takový systém, aby hráči byli po zdravotní stránce nachystaní do tréninkového procesu,“ oceňuje své kolegy.



A jaký má se svým celkem cíl? „V sezoně chceme jít zápas od zápasu a uvidíme, jak se bude soutěž vyvíjet. Nejdůležitějším cílem je, aby se naši hráči zlepšovali a měli možnost si díky dobrým výkonům říci o případné angažmá ve vyšší soutěži,“ uzavřel.