Viktoriáni v dalším zápase FORTUNA:LIGY přivítají v Doosan Areně Příbram. A konečně i s některými z vás, fanoušků! Můžeme se tak těšit nejen z vašeho návratu, ale třeba i z návratu stopera Lukáše Hejdy. Ten právě promluvil v předzápasovém rozhovoru společně s asistentem trenéra Markem Bakošem.

Poté, co viktoriáni odehráli devět zápasů v rychlém sledu, přišel konečně mezi duely delší prostor na přípravu. „Každý sice rád hraje, nicméně když jě těch zápasů v měsíci devět, tak určitě padne vhod nějaký čas na rehabilitaci a uvolnění mysli. Určitě jsme za to byli rádi, že jsme mohli nabrat sílu a novou energii na domácí zápas s Příbramí,“ říká Bakoš. „Nᚠnejbližší soupeř má své starosti, my máme své starosti. Chceme navázat na šňůru výsledků, kterou jsme měli před Slavií. Umíme hrát fotbal, být pro soupeře nepříjemní. Musíme si ukázat naše chyby a naučit se z nich, jak je napravit v budoucnu,“ dodává asistent trenéra.

Příbram bojuje o udržení v lize, aktuálně má však sérii dvou vítězství na hřištích soupeřů. „Venku se jí v poslední době dařilo. Příbram se prezentuje rychlým přechodem do útoku, nepříjemnými brejky. Má své silné stránky, o které opírá hru. My se jí v tom ale naší kvalitou budeme snažit zabránit a budeme si hledat pozice, ze kterých bychom mohli střílet branky,“ prozrazuje plány Marek Bakoš.

S příchodem nového trenéra Valachoviče došlo i k několika změnám v příbramské sestavě. Jednou z nich je třeba nová brankářská jednička Jakub Šiman, odchovanec Viktorky. „Chytá dobře, má výborné zákroky. Je to i jeho zásluha, že Příbram teď vyhrála dvakrát venku. Doufám, že kluci najdou recept, jak mu střílet góly,“ přeje si Bakoš.

Do akce se na hřišti Slavie poprvé od ledna vrátil obránce LukᚠHejda! „Těšil jsem se moc, protože už jsem byl zraněný delší dobu a bylo to těžké na hlavu. Jsem rád, že jsem zpátky,“ říká. „Zvládl jsem to, i když jsem tedy doufal, že to půjde rychleji. Nicméně to mám za sebou a doufám, že už mě to nepotká,“ přeje si.

Co pak 31letý stoper řekl k soupeři? „Příbram je houževnatá, bude se snažit vycházet z dobré obrany, překvapit standardkou či protiútokem. Doma jsme silní, věřím ale, že vyhrajeme a předvedeme dobrý fotbal,“ říká. „A co se týče Kuby Šimana – samozřejmě ho znám z tréninků. Už když tu byl, tak ukazoval své kvality. Je vysoký, dobře pohyblivý na čáře... Těším se na něj a doufám, že ho překonáme,“ doplňuje.

Současně s Lukášem Hejdou se na tribuny vrací také alespoň někteří fanoušci! „Buďme v této době rádi alespoň za ten menší počet. Je to dobrá změna, těšíme se na ně. Budeme pro ně chtít předvést dobrý fotbal,“ má jasno LukᚠHejda. „Už je to dlouho, co fanoušci byli na zápase. Fotbal se hraje pro ně. Každý si v této době uvědomil, jak moc na stadionech chybí. O to více se celý klub těší na jejich návrat a věřím, že i oni se těší na nás,“ dodává Marek Bakoš.