Reprezentační přestávka je minulostí, vládu nad fotbalovou sezónou opět přebírá Synot liga, jejíž 22. kolo zavede hráče Viktorie Plzeň do Ostravy. Tedy do nejvzdálenější destinace, do které lze v rámci domácí nejvyšší soutěže cestovat.

Viktoriáni absolvovali přestávku bez několika členů základní sestavy. „Potrénovali jsme podobně jako vždy, když je reprezentační přestávka. Myslím si, že nám to do nadcházejících zápasů může pomoct, protože opět přichází pohár a zápasů bude hodně. Pro nás teď začíná důležitá část sezóny, můžeme ale rozložit zátěž na víc hráčů,“ přemýšlí Jan Kovařík, který se v posledních utkáních probojoval do základní sestavy. „Užívám si to, protože se mi už dlouho nestalo, abych hrál tři zápasy za sebou v základu. Musím se snažit, abych tam zůstal co nejdéle a ukázal trenérovi, že tam patřím,“ zůstává odhodlaný Kovařík.

Se svým týmem pocestuje do slezské části Ostravy k utkání s Baníkem. „Bude to hodně těžké, protože i pro mě je to takové specifické prostředí. Mně osobně se tam většinou výsledkově dařilo, ale pokaždé to bylo velmi obtížný zápas,“ vzpomíná plzeňský záložník. Čas zápasu je stanoven na brzké odpoledne, hrát se bude od 14:45. „Mně tenhle čas vyhovuje. Čím dříve se hraje, tím pro mě lépe, spíš mi nevyhovují večerní zápasy,“ směje se Kovařík. „Hraje se ještě o sedmadvacet bodů. I když to je stokrát omílaná fráze, tak my musíme jít od zápasu k zápasu, tak to teď prostě je. Postupně chceme dojít až k vysněnému cíli,“ dodává Jan Kovařík.