Národnímu týmu se v Doosan Areně zkrátka daří! Představil se zde pětkrát a hned pětkrát zvítězil, včera navíc opět mohl na plzeňském stadionu oslavit postup na mistrovství Evropy po obratu z 0:1 na 2:1.

Trochu to mohlo připomínat zápasy s Islandem či Kazachstánem, které se taktéž hrály na západě Čech. Soupeř se ujal vedení (tentokráte v 50. minutě), ale nakonec se radovala Česká republika. Po gólech Alexe Krále a Ondřeje Čelůstky totiž tým trenéra Jaroslava Šilhavého porazil Kosovo 2:1 a s předstihem si zajistil sedmý postup v řadě na evropský šampionát!

A byli u toho i viktoriáni. Jakub Brabec odehrál v obraně celý zápas, útočník Michael Krmenčík hrál přibližně hodinu a od branky ho dělilo pár centimetrů, když kosovský brankář vyškrábl jeho hlavičku na břevno. Jako kapitán vedl tým bývalý viktorián Vladimír Darida.

„Myslím, že si to všichni fanoušci užili. My rozhodně, když jsme postoupili po obratu na Euro,“ netajil Jakub Brabec. „Všichni jsme to prožívali společně a táhli jsme za jeden provaz, podporovali se. Málokomu teď dochází, co jsme dokázali, i když víme, že jsme si za tímto cílem šli. Spadl nám kámen ze srdce, vše to ale do hlavy doběhne ještě postupně,“ doplnil v rozhovoru pro Českou televizi plzeňský stoper.

Českému týmu náleží velká gratulace! Do Plzně asi musí jezdit častěji...

Fotogalerie