I druhý zápas na soustředění v Málaze skončil remízou, zápas proti Puskás Akadémii nenabídl ani jednu branku. Viktoriáni se tak během prvních dvou duelů ve Španělsku prosadili jen jednou. „Koncovka je teď naše bolest,“ shodovali se po utkání v Esteponě.

„Nevěděli jsme pořádně, proti komu hrajeme a jakou mají sílu. V úvodu jsme si to chtěli trochu ošahat, oni tam měli pár náběhů za obranu, ale to jsme si pohlídali. Hráli jsme hodně zodpovědně z bloku. Škoda, že jsme neproměnili nic z těch pár šancí, které jsme tam měli,“ zhodnotil druhý přípravný zápas na soustředění kapitán Roman Hubník.

„Bylo to bojovné utkání. Oni hráli s velkým nasazením, ale i tak jsme tam měli nějaké příležitosti, které jsme mohli proměnit a třeba bychom vyhráli,“ mrzely nevyužité šance také záložníka Aleše Čermáka, který nastoupil na levém kraji zálohy. Na opačné straně pak úřadoval Pavel Šulc, který naskočil spolu s dalším dorostencem Tomášem Keplem od úvodního hvizdu. „Oni s námi absolvovali celou přípravu v tréninku, už jsme sžití a vědí přesně, co chceme hrát, takže to bylo v pohodě,“ okomentoval souhru s dvojicí mladíků Čermák.

„Jsme rádi, že se nám do těch prvních dvou zápasů podařilo zapojit všech 20 hráčů, kteří jsou aktuálně stoprocentně zdraví,“ potěšilo asistenta trenéra Bečku. „Měli jsme častěji otáčet těžiště hry na opačnou stranu, kde jsme měli volné hráče. Možná bychom si vytvořili těch šancí trochu více a věřím, že bychom nějakou proměnili,“ vracel se pak k utkání s Puskásem.

„Koncovka je teď taková naše bolest. Ale věřím tomu, že čím víc se budou blížit důležité mistrovské zápasy, tím více se nám v té koncovce začne dařit a góly budeme dávat,“ dodal Zdeněk Bečka. „Je to tak. Nějaké šance jsme tam měli, střely z malého vápna… Nevím, možná by to chtělo trošku klidu. Když netrefíme bránu, tak nedáme gól. Na tom by to chtělo trochu zapracovat,“ souhlasil Roman Hubník.

Fotogalerie