Dnes dopoledne nabrali viktoriáni směr Košice, kde je zítra čeká úvodní duel 3. předkola Evropské ligy. Přímo v letištní hale jsme těsně před odletem vyzpovídali asistenta trenéra Jana Trousila.

S jakým cílem odlétáme?

Abychom si přivezli co nejlepší výsledek do odvety a udělali maximum pro postup. To je jasný cíl. Věřím, že jsme dobře nachystáni a máme silný tým, který je schoppný tento úkol splnit.

Jaký nás čeká soupeř?

Hráli jsme v lednu přípravný zápas v Benidormu, jde o fyzicky vyspělý tým, důrazný. Dívali jsme se i na jejich ostatní zápasy, naše příprava tedy probíhá standardním způsobem a věřím, že to zvládneme.

Jaký je aktuální zdravotní stav hráčů? 

Zranění hráči jako Cheick Souaré, Matěj Valenta, LukᚠHejda nebo Chris Kabongo i nemocný Martin Jedlička zůstali doma, jinak letí všichni hráči. Celkem dvacet hráčů do pole a tři gólmani.

Může být výhodou, že se hraje v Košicích?

Asi ano, není to daleké cestování, i pro fanoušky je to příjemné. A věřím, že nám přijdou fandit i místní, v realizáku máme hodně Slováků. (směje se) Tak snad pozvali co nejvíce fanoušků, kteří nám budou přát.

S čím budete po prvním zápase spokojení? 

Jde o dvojzápas, takže neprohrát a udělat si co nejlepší pozici do odvety, kterou budeme hrát doma před našimi fanoušky. Ty chci samozřejmě všechny pozvat, budeme je potřebovat.