Již zítra to vypukne! V Doosan Areně se dnes uskutečnily tréninky a tiskové konference před prvním utkáním jarní vyřazovací fáze Evropské ligy mezi Viktorií Plzeň a Dinamem Záhřeb. Na tiskovou konferenci dorazili za západočeský celek hlavní trenér Pavel Vrba a obránce/záložník Jan Kovařík.

„Dinamo Záhřeb prokazuje obrovskou kvalitu, a to jak v domácí soutěži, tak i v Evropské lize,“ začal hodnocení soupeře kouč Vrba. „V domácí soutěži jsou obrovským favoritem a potvrzují to už několik sezon, jde o suverénně nejsilnější chorvatské mužstvo. A že v Evropské lize byli první ve skupině s Fenerbahce, Anderlechtem a Trnavou? To dokazuje, že hrají velice dobře,“ podotkl trenér.

Kvality soupeře si je vědom i Jan Kovařík. „Postoupit ze skupiny, kterou měli, bez jediné porážky, svědčí o velké kvalitě Dinama. Nečeká nás nic jednoduchého, zároveň si však myslím, že jsme dobře připraveni a zítra to prokážeme. Na domácím hřišti podáváme stabilně dobré výkony,“ řekl levý krajní univerzál.

V čem podle Kovaříka tkví největší přednosti soupeře? „Mají dobře poskládaný tým z mladých kluků. Jsou silní na balonu a běhaví, budeme si muset dávat pozor na jejich náběhy za obranu. Chceme se však prezentovat svou hrou a vnutit jim ji,“ nechal se slyšet.

Kvůli zranění bude Pavel Vrba postrádat Koláře, Kopice, Krmenčíka a nově i Hejdu. Chybět bude také vykartovaný Limberský, nicméně na zápas už je nominovaný Radim Řezník.

Viktoriáni si uvědomují, že se oproti výkonu z Mladé Boleslavi musí zlepšit. „Určitě,“ potvrdil Kovařík. „Na druhou stranu jde o jinou soutěž, hraje se dvojzápas a my si v domácím prostředí budeme chtít vytvořit co nejlepší pozici do odvety,“ dodal. „V Boleslavi jsme odehráli průměrné utkání. Pokud chceme vyhrát v Evropské lize, tak musíme odehrát nadprůměrné utkání,“ doplnil ho trenér Vrba.

Fotogalerie