Z anglického týdne odchází B-tým Viktorie se stoprocentní bilancí. Vítězné utkání s Chomutovem zhodnotil hlavní trenér rezervy Josef Parlásek.

Zvládli jsme těžké utkání s nováčkem soutěže, jak byste ho zhodnotil?

Každé utkání ve třetí lize je a bude těžký. Do utkání jsme šli s respektem, jelikož to pro nás by třetí zápas v týdnu. Měli jsme za sebou dvě výhry a víme, že vyhrát tři zápasy v týdnu není jednoduché. Obzvl᚝, když hrajeme s mladým týmem. Bohužel se nám nepovedl úvod utkání, kdy jsme udělali chybu v rozehrávce a inkasovali. Od nějaké třicáté minuty jsme měli utkání pod kontrolou a už v prvním poločase jsme to mohli otočit. Ve druhém poločase jsme přidali góly a utkání zaslouženě zvládli.

Jak jste zmínil, máme za sebou anglický týden. Byla důležitá dnes hlavně koncentrace a nepodcenění soupeře?

Jednoznačně. Po Domažlicích jsme si řekli, že po posvícení to nebývá dobré. Chtěli jsme se tomu vyvarovat a hned po derby jsme na tom pracovali, abychom to nepodcenili a nemysleli jsme si, že to půjde samo. Věřili jsme, že to kluci vydrží a zvládnou to. I o poločase jsme se bavili o tom, že to je pro nás výzva, zápas se zatím nevyvíjel podle představ. Chtěli jsme ukázat týmovost, a tím utkání zvládnout. To se nám podařilo.

Chomutov se dostal do vedení už první minutě, nedařilo se nám dostat do šance. Kde byl recept na soupeře?

Potřebovali jsme čas, abychom se tam dostali. Samozřejmě soupeř jde do utkání s nějakou taktikou a sílou. Když se všechno povede a hrajete dobře, tak postupem času a dobrou aktivitou prostory vznikají. Důležité bylo nezmatkovat a vydržet. To, že dostanete gól na začátku je nepříjemný, ale máte celý zápas s tím něco udělat. Věřili jsme tomu, že to zvládneme. Důležitý byl gól na 1:1, a že jsme dokázali před koncem poločasu vyrovnat.

Ve druhém poločase jsme si šance začali vytvářet a hru kontrolovali. Změnili jste něco do druhého poločasu?

Nic zásadního jsme neměnili. Apelovali jsme na kluky, aby byli aktivní a ujasnili jsme si některé věci, hlavně z hlediska součinnosti. Věřili jsme, že když budeme aktivní, tak to soupeř devadesát minut nevydrží. Také jsme věděli, že máme na střídačce kluky, které to mohou oživit.

Tým čeká volný víkend, bude to hlavně o regeneraci po anglickém týdnu?

Ani úplně ne, samozřejmě o víkendu budou mít kluci volno. Ale bude to spíše regenerace v hlavě, aby si odpočinuli. V týdnu máme nastavený tréninkový proces, v pondělí pozápasový trénink, v úterý je volno a středa, čtvrtek, pátek budeme zase naplno trénovat. Máme před sebou spoustu práce, musíme makat a vypnout můžeme na konci soutěže.