Podzimní část sezony je pro všechny naše týmy dohraná a my tak pro vás máme postupné shrnutí a hodnocení jednotlivých mládežnických týmů. Mladší žákyně přezimují na páté příčce první ligy. Nejedná se ale o jedinou soutěž, již se účastní.

„Z předchozího ročníku zůstalo v kádru pět hráček a tým doplnilo osm dalších ze starší přípravky. Před startem ročníku jsme tak tvořili z větší části nový tým,“ ohlíží se trenér Pavel Kovářík. „Některé hráčky se již znaly z jiných kategorií, i tak jsme se ale zpočátku museli zaměřit na vytvoření dobré party. Tomu napomohlo soustředění v Plánici, přístup starších hráček v čele s kapitánkou Zuzkou Kreisovou a množství odehraných přípravných zápasů, ve kterých se postupně zlepšovala vzájemná souhra,“ říká.


Trenér WU13 Pavel Kovářík podzim hodnotí pozitivně.

Hlavní soutěží, jíž se jeho svěřenkyně účastnily je samozřejmě 1. liga mladších žákyň, ve které se umístily páté se skóre 52:39. O více než třetinu vstřelených branek se postarala kanonýrka Aneta Hrdličková, která jich má na kontě 19. Kromě ligy navíc viktoriánky hrají Městský přebor mladších žáků Plzeň-město. „Působení v obou soutěžích hodnotím velmi pozitivně,“ těší Kováříka. „Protože je výše zmíněný počet hráček na dvě soutěže poměrně nízký, zaměřili jsme se také na doplnění kádru.“


Nejvíc zásahů si připsala jedenáctiletá Aneta Hrdličková.

„Sehráli jsme celkem 22 mistrovských utkání (11 + 11) a pro holky bylo důležité, že převážil poměr vítězných (14:8)!“ uzavřel.