Podzimní část sezony je pro všechny naše týmy dohraná a my tak pro vás máme postupné shrnutí a hodnocení jednotlivých mládežnických týmů. Dorostenky se nacházejí přesně v polovině tabulky. Podle kouče Pavla Hudečka ale dokáží být nepříjemným soupeřem i proti těm nejlepším týmům.

První polovinu sezóny viktoriánky do osmnácti let zakončily na pátém místě se skóre 32:23. „Uplynulý podzim hodnotím jako průměrný, což odpovídá našemu postavení v ligové soutěži. Porážíme týmy ze spodní části tabulky ale nedokážeme dotáhnout do konce i dobře rozehrané zápasy s těmi nejlepšími,“ má jasno Hudeček.

Stejný počet bodů jako Západočešky, tedy 18, mají na kontě i fotbalistky Pardubic. A to i kvůli vzájemnému zápasu, který se uskutečnil hned v prvním kole ve městě perníku. „Tam jako bychom byli ještě na prázdninách. Velmi slabý výkon vedl k prohře 0:1,“ říká s tím, že to byl zároveň i jejich nejméně povedený zápas.


Pavel Hudeček si na svých hráčkách nejvíc cení bojovnosti a pracovitosti.

Naopak nejlepší výkon jeho svěřenkyně předvedly v duelu na silném Slovácku, a to i přes prohru 2:3. „Už v průběhu utkání jsme v útočné činnosti nezaostávali ale bohužel zejména ve druhém poločase rozhodovaly naše neproměnné šance. Nedůsledná finální fáze nás stojí lepší výsledky,“ ohlíží se zkušený trenér.

A právě větší kvalitu před brankami soupeřek řadí mezi největší neduhy týmu. „Dále je směrem k jaru třeba zlepšit herní kvalitu v ofenzivě a mít větší sebevědomí. Naopak našimi největšími přednostmi je nasazení, pracovitost a bojovnost, díky čemuž jsme nepříjemným soupeřem i pro ty nejlepší týmy,“ pokračuje.

„Vzhledem ke složení týmu hrajeme na rychlý protiútok, tam nás trochu brzdí výše uvedené herní sebevědomí a kvalitnější zakončení. Učitě se na tyto činnosti zaměříme v zimním období,“ uzavírá Hudeček.