Plzeňská Viktoria hlásí další posilu do kádru. Z Opavy přichází záložník Joel Ngandu Kayamba, jenž s klubem podepsal kontrakt až do roku 2022. Podzim však stráví ještě na hostování ve žlutomodrém dresu slezského klubu.

Krajní či střední záložník z Demokratické republiky Kongo na sebe upoutal pozornost skvělými výkony v opavském dresu, když klubu ze Slezska pomohl svými góly k postupu ze druhé ligy. V nejvyšší soutěži si zatím ve čtyřech utkáních připsal jednu branku, když dokázal skórovat v posledním utkání s Jabloncem. „Jde o velmi zajímavého hráče, který nás zaujal a vidíme v něm velký potenciál,“ říká na adresu nové posily generální manažer Viktorie Adolf Šádek.

Šestadvacetiletý Kayamba podepsal s Viktorií kontrakt do roku 2022, zbytek podzimu stráví na hostování v Opavě, do nového působiště se přesune během zimní přestávky. „Myslíme si, že je to správné řešení. Hráč se k nám připojí na startu zimní přípravy,“ dodává Adolf Šádek.

V Česku Kayamba působí již od roku 2013, kdy začal hrát za tým krajského přeboru FC Hlinsko. V následujících dvou sezonách hrál ovšem juniorskou ligu za Příbram a Hradec Králové, načež se přesunul do druholigových Pardubic. Zde odehrál dvě sezony, před minulým ročníkem přestoupil do Opavy. Za tu při postupové sezoně nastřílel 10 branek ve 28 duelech.

Foto: SFC Opava