Velmi slušného výsledku dosáhl viktoriánský dorost do 17 let. Na mezinárodním turnaji v Žilině obsadil druhé místo, když ve finále podlehl na penalty polské Koroně Kielce.

V základní skupině se nejprve Plzeňští utkali s domácím týmem, s nímž po brance Rádla v poslední minutě remízovali 1:1. „Hráči měli velmi dobré nasazení a přístup. Soupeř nás pak předčil v kvalitě,“ uznal kouč Josef Parlásek.

Posléze viktoriáni po gólech Janči a Krůty porazili běloruské Dynamo Brest 2:1. „Opět mě potěšilo nasazení a přístup hráčů. O vítězství jsme bojovali až do konce, museli jsme bránit několik standardních situací a závarů v pokutovém území, ale dotáhli jsme to do vítězného konce,“ hodnotil trenér týmu.

Ve finále měli viktoriáni smůlu. Po remíze 2:2 v základní hrací době, kdy padl jeden vlastní gól a trefil se i Málek, podlehli Koroně Kielce 4:5 na pokutové kopy. „Podali jsme velmi dobrý výkon. Dařila se nám kombinace, v poli jsme soupeře přehrávali a dostávali se do zajímavých zakončení. Inkasovali jsme gól na 2:2 v poslední minutě,“ mrzelo Parláska.

„Spokojený jsem s konečným druhým místem a s tím, že zápas od zápasu se lepšil nᚠherní projev. Nasazení a přístup hráčů? Zde bylo také vše v pořádku,“ hodnotí trenér U17 vystoupení na turnaji. „Chyběla nám všek větší síla a rychlost, při individuálním bránění jsme často propadali kvůli netrpělivosti.“

Na turnaji nastupovala Viktoria v této sestavě: Vlček/Langr – Šticha, Vacek, Oravec, Rádl – Vobruba, Ferko, Janča – Krůta, Jedlička, Málek. Střídali Vanc, Planeta, Hýsek, Falout, Titl.

FOTOGALERIE Z TURNAJE ZDE

Foto: mskzilina.sk