Jeho svěřenci mají z posledních sedmi utkání na svém kontě šest výher se slušným skóre 19:5. Na titul ale zatím nepomýšlí. „My jsme se samozřejmě chtěli umístit co nejvýš a od, řekněme, 6. kola na tabulku nekoukáme a jdeme zápas od zápasu, protože ta soutěž je dneska postavená tak, že opravdu každý může porazit každého,“ říká.

Západočeši za svůj úspěch vděčí i své ofenzivě, se 46 vstřelenými góly jsou po Slavii druhým nejlépe střílejícím týmem. A to i přestože nejlepší střelec mužstva Jakub Kule je se šesti zásahy mezi kanonýry až na 17. příčce. „Jedním z faktorů je určitě to, že hrajeme týmově. A druhá věc je to, že kluci, kteří za nás hráli ze začátku sezóny a těch gólů měli dost, se natrvalo přesídlili do béčka,“ zdůvodňuje to Štěpán Havránek. „Pro mě osobně je důležité hlavně to, že se daří týmu,“ dodává trenér plzeňské devatenáctky.

A v čem vidí největší přednost svého celku? „Je to jednoznačně týmovost! A už do ofenzivy, tak do defenzivy. A i mimo hřiště jsme dobrá parta,“ nešetří chválou Havránek, jenž je zároveň šéftrenérem mládeže FCVP.

O víkendu kluky čeká Karviná, která na Viktorku ztrácí tři body. O důležitosti tohoto utkání tedy nelze pochybovat. „Soupeř v posledních pěti kolech zvítězil a je z tohoto pohledu nejlepší ze všech. My ale jdeme do každého utkání s cílem získat tři body. Na zápas se těšíme a zveme na něj všechny své příznivce,“ uzavírá Havránek.

Dorostenci Slezany vyzvou v sobotu od 10:15, hraje se v areálu v Luční. Tak přijďte kluky podpořit!