Druhý hrací den Memoriálu Stanislava Štrunce byl opět plný branek! Mladí viktoriáni však nenavázali na senzační vysokou výhru nad Aston Villou a tentokrát se ani jednou gólově neprosadili, zato skotští Rangers měli nabito. A zastřílely si i naděje Žiliny.

11:00 Viktoria Plzeň - Rangers 0:4 (0:2)
Góly: 28. Connor, 37. James, 60. Charlie, 62. Robbie
Sestava FCVP: Vlček - Secký, Paluska, Šustr (65. Zarzycký), Rádl - Novák, Lőrincz (55. Pracht), Deml (65. Kubín) - Kule (65. Vilímek), Štauber (55. Šmíd), Hašek

Prakticky od samého začátku byli fotbalisté z ostrovů více na míči a červenomodré většinu času tlačili. Většina jejich zakončení ale končila buď mimo, anebo v rukavicích jistého Vlčka.



Ve 28. minutě hry se ale přeci jen Skoti zásluhou Connora prosadili a šli tak do vedení. A necelých deset minut nato se radovali znovu, když se hlavou po centru trefil James. Do kabin se tak šlo za stavu 2:0 pro Rangers.



I zkraje druhého dějství byla iniciativa spíše na straně hostů, ale zhruba po čtvrt hodině hry se viktoriáni nadechli ke tlaku, během něhož si díky aktivitě a zdravé agresivitě vytvořili hned několik zajímavých akcí. Žádná však brankou neskončila.

Další jméno na listině střelců bylo tedy opět skotské. V 60. minutě pokutový kop po faulu proměnil Charlie a jen chvilku poté jej následoval Robbie, jenž tak navýšil na konečné skóre 4:0. 

Bilance Západočechů je tedy jedna výhra, jedna prohra a skóre 5:7. Poslední utkání turnaje sehrají zítra v 15:00 na Skvrňanech.

Ondřej Šiml: „Hodnotí se to těžko. První poločas jsme tahali za kratší konec, zejména kvůli nevynuceným chybám a malé odvaze hrát, chyběl nám rovněž důraz v soubojích. Díky těmto věcem měl soupeř daleko víc míč na kopačkách a dostával nás pod tlak. Rangers byli z hlediska individuální kvality lepší, než Aston Villa. Byli fyzicky vyspělejší, rychlí, silní v soubojích, a právě to bylo rozhodující.“




15:00 Aston Villa - Žilina 1:4 (1:1)
Góly: 34. Pavey - 24. Šamaj, 50. Hranica, 59. Weber, 73. Valko



Slovenská Žilina si zatím jako jediná na turnaji drží stoprocentní bilanci. Včera fotbalisté MŠK přestříleli Rangers 3:2 a dnes si poradili i s „Villans“. První půle sice skončila nerozhodně, ale v té druhé Slováci převzali otěže zápasu do svých rukou a s přehledem zvítězili 4:1.


Program turnaje:

Neděle 17. 7.
11:00 Aston Villa - Rangers (Touškov)
15:00 Viktoria Plzeň - Žilina (Skvrňany - 33. ZŠ)

Fotogalerie