Druhý den mezinárodního Memoriálu Stanislava Štrunce nabídl hned jedenáct branek. Duel mezi Viktorií a DAC vyzněl lépe pro slovenský tým. Wolfsburg ovládl utkání s Aston Villou.

FC Viktoria Plzeň - FC DAC 1904 Dunajská Streda 2:3 (2:1)
Góly:
13. Chalupa, 15. Kardos D. - 29. Sárközy, 46. Lábo, 68. Tolok
Sestava FCVP: Sutr - Šneberger, Kardos D., Toman, Büchner, Chalupa, Böhm, Kardos K., Kucharik, Řehák, Šlegel

Viktoriáni do utkání vstoupili velmi aktivně a od začátku se tlačili do zakončení a vytvářeli si příležitosti. V jedenácté minutě trefil Adam Šlegel z pravé strany hřiště brankovou konstrukci. Chvíli na to zahrávali Plzeňští standardní situaci, kterou si vzal na starosti Jakub Chalupa. Jeho centr propadl až na zadní tyč, dostal se za brankovou čáru a Viktorka šla do vedení. O dvě minuty později poslal Jakub Chalupa centr z pravé strany, který si ve skluzu našel Daniel Kardos a uklidil míč do branky.

Ve dvacáté deváté minutě se DAC dostalo do rychlého protiútoku, který zakončil gólem Sárközy. Po šesti minutách druhého poločasu se podařilo Dunajské Stredě vyrovnat. Vyrovnávací branku vstřelil Lábo. Po chybě v defenzivě se DAC dostalo do vedení v 68. minutě, a to když se trefil Tolok. V závěru zápasu viktoriáni tlačili a snažili se vyrovnat. Branka už nepadla a utkání skončilo 2:3.

Trenér David Vaněček: „Dneska jsme chtěli vstoupit do utkání aktivně, než včera. Chtěli jsme napadat vysoko jeden na jednoho, a to se nám dařilo. Měli jsme spoustu příležitostí, dostali jsme se do vedení 2:0 a měli jsme ještě další situace, které měly být vyřešené. Po naší standardce nám soupeř vyjel, šel sám na branku a snížil. V prvním poločase jsme byli jasně lepší, v tom druhém se to trochu otočilo. Špatně jsme do toho vstoupili, dostali gól na 2:2 a už to nebyl takový výkon, jako v prvním poločase. Nakonec jsme dostali ještě třetí branku, poté jsme se snažili na konci vyrovnat, ale bohužel se nám to nepodařilo.“


Aston Villa FC - VfL Wolfsburg 1:5 (0:2)
Góly:
Hayward - Yacobi, Hensel, Köhler, Mandity, John

Duel mezi Aston Villou a Wolfsburgem nabídl celkem šest branek. V prvním poločase se dvakrát prosadil tým z Německa. Nejdříve se střelou na přední tyč prosadil Yacobi a poté Hensel z hranice pokutového území vypálil do levého horního rohu.

Ve druhém poločase se podařilo Villans snížit, a to když se ze standardní situace trefil Hayward. Následně se Wolfsburg dostal znovu do dvoubrankového vedení. Odražený míč po osobním souboji si v pokutovém území našel nikým nehlídaný Köhler a z první propálil míč až do branky. Čtvrtý gól Vlků přidal po krásné individuální akci Mandity, který vystřelil z hranice pokutového území a s pomocí levé tyče dostal míč za záda gólmana Aston Villy. Na konečných 5:1 pro Wolfsburg upravil skóre John.


Program turnaje:

Neděle 21. července

VfL Wolfsburg - FC DAC 1904 Dunajská Streda 11:00, SK Slovan Plzeň 1910

FC Viktoria Plzeň - Aston Villa FC 15:00, SA 33. ZŠ Plzeň