Viktoria Plzeň v tomto roce slaví 110 let od založení klubu a kromě toho ji už tento čtvrtek čeká ještě jeden velký milník. Od 3. předkola Evropské ligy s Beşiktaşem J.K. v sezoně 2010/11 odehrál západočeský celek dalších 98 zápasů v Evropě. Čtvrteční utkání proti Dynamu Brest je tak ve znamení stého evropského duelu v novodobé éře FCVP!

Třikrát skupina Ligy mistrů, čtyřikrát základní fáze Evropské ligy a dalších několik zápasů mezi fotbalovou smetánkou. Viktorka už tento čtvrtek proti Dynamu Brest nastoupí do celkově 100. utkání v evropských soutěží ve své novodobé éře.

Během posledních deseti let Viktoria vyzvala hned několik gigantů. Západočeši se utkali například s Bayernem Mnichov či Barcelonou, tedy týmy, které v té době obhajovaly vítězství v Lize mistrů. Červenomodří dále narazili na možná nejslavnější fotbalový klub Real Madrid, jeho městského rivala Atlético nebo na AC Milán.

Viktoriánům se ve zmiňovaných 99 zápasech podařilo zaznamenat několik fantastických výsledků. Právě Atlético Madrid dokázali porazit v posledním zápase skupiny Evropské ligy, díky čemuž skončili před tímto silným soupeřem na 1. místě v tabulce. Dále Západočeši uspěli například proti AS Řím, dvakrát s CSKA Moskva nebo proti Neapoli s famózním skóre 5:0.

Nejdelší pohárové trvání měly ročníky 2012/13 a 2013/14, kdy viktoriáni odehráli v Evropě celkově 16 zápasů. Letos půjde pro FCVP o již dvanáctou sezonu v řadě, kdy naskočí do evropských fotbalových bojů. Tak doufejme, že pobyt Viktorky v Evropě bude tento rok co nejdelší!