V pondělí 25. května 2020 podepsalo město Plzeň smlouvu o dotační podpoře plzeňských sportovních klubů, mezi nimiž nechyběli ani fotbalisté. Finanční částkou ve výši 7,5 milionu korun podpoří město mj. mládež z odvětví fotbalu, hokeje či házené. Podpora je součástí takzvané Plzeňské protikoronavirové dvanáctky, souboru 12 opatření, jimiž se město snaží pomoci občanům, podnikatelům, sportovním, kulturním a dalším subjektům, jež se dostávají do problémů v souvislosti s koronavirovou krizí. Finanční podporu schválili zastupitelé města dne 11. května. Viktoria si podpory váží a děkuje za ni!

Za město Plzeň podepsal smlouvy o poskytnutí dotace se sportovními kluby první náměstek primátora Roman Zarzycký, do jehož gesce náleží oblast sportu. Za Viktorii Plzeň - fotbal, z. s. byl přítomen předseda výboru Petr Žitek a člen výboru Jaromír Hamouz, aktu se zúčastnili i zástupci Rady měst Plzně Lucie Kantorová, David Šlouf a Martin Zrzavecký. Podpis smlouvy o dotační podpoře plzeňských sportovních klubů svou účastí zaštítil i primátor města Plzně Martin Baxa. 

„Dnes podepisujeme především podporu pro mládežnický sport, ale přeji všem týmům, aby se jim po obnovení soutěží dařilo v prvoligových utkáních, kdy nás výborně reprezentují jak na národní, tak i mezinárodní úrovni,“ popřál v úvodu první náměstek primátora Roman Zarzycký.

„Částkou čtyř a půl milionu korun podpoříme mírnění dopadů koronavirové krize v našem mládežnickém sportu. Po dvou milionech korun obdrží mladí hokejisté a fotbalisté z klubů Hockey Club Plzeň 1929 a Viktoria Plzeň. Půl milionu je určeno mladým házenkářům z klubu Talent Plzeň při Bolevecké základní škole,“ vysvětlil první náměstek primátora Roman Zarzycký.

Viktoria Plzeň – fotbal, z. s. finance použije k zajištění kontinuálního tréninkového procesu mládežnických družstev, na provozní náklady a energie nutné pro zajištění provozu budov a zařízení, zajištění provozu a oprav tréninkových ploch a sportoviš. 

„Chtěl bych poděkovat městu Plzeň za velkou podporu, které se nám v této složité době dostalo. Chtěl bych zároveň ocenit i rychlé a korektní jednání, které nám hodně pomohlo,“ dodal Petr Žitek, předseda výboru Viktoria Plzeň – fotbal, z. s.