FCVP eSport hlásí další velkou novinku. Vedle zaběhnuté sekce FUT Viktorka jako první fotbalový klub v Česku přichází vlastním týmem i v režimu PRO CLUBS. Jde o variantu hry v herním módu 11v11 – to znamená, že za jeden tým hraje vždy 11 hráčů a každý ovládá jen svého fotbalistu. Ambice zůstávají nejvyšší a nová sezona startuje už příští týden!

Tým VESANI FC přechází do řad FCVP eSport

Tento klub působí na FIFA scéně teprve druhým rokem, za tuto dobu už se ale jeho hráči mohou pochlubit vynikajícími výsledky. V oficiální české lize VPG (Virtual Pro Gaming) se drží neustále na předních příčkách, poslední dvě sezony v letošním ročníku FIFA 20 pak dokonce vyhráli. Zatímco v režimu FUT aktuálně naši hráči zakončují sezonu rozehraným MOL eCupem, v režimu PRO CLUBS je před námi ještě celá čtvrtá sezona – ta začíná už 13. července a Viktorka bude u toho. Sledujte nᚠinstagram a dozvíte se včas vše podstatné.

Dosavadní výsledky týmu v české lize VPG:
1. sezona FIFA 192. místo
1. sezona FIFA 203. místo
2. sezona FIFA 201. místo
3. sezona FIFA 201. místo

Díky skvělým výsledkům nejen v české VPG lize, ale i v Lize mistrů (čtvrtfinále), vstoupil tým VESANI FC do Inaequalis z.s. a dostává tak šanci oficiálně reprezentovat FC Viktoria Plzeň v módu PRO CLUBS na konzoli Xbox. 

Všechny zápasy z nadcházející sezony budete moci sledovat živě na Twitch kanále FCVP TV.

„Za celý klub můžu říct, že je nám velkou ctí, že právě VESANI FC (VFC) se stanou prvním Pro Clubs týmem v České republice, který oficiálně propojí virtuální fotbalovou scénu s prvoligovým klubem. Spolupráce s FCVP je pro všechny z nás obrovská pocta,“ říká spolumanažer týmu Daniel Klačko, hrající pod nickem FCVP_DANOR2D2.

„Tímto okamžikem se vzdáváme své identity VFC a nadále již budeme hájit barvy FC Viktoria Plzeň. Do nové sezony VPG ligy a současně do Ligy mistrů a GFC ligy tak již vstoupíme v plzeňském dresu. Těšíme se na vzájemnou spolupráci a věříme, že se nám povede navázat na předchozí úspěchy. FC Viktoria Plzeň budeme reprezentovat na hřišti i mimo něj, a to vždy s tím nejlepším vědomím a svědomím. Děkujeme týmu Inaequalis a především Viktorii Plzeň za projevenou důvěru,“ dodal Klačko.

Co je FIFA PRO CLUBS?

Jedná se o herní režim, který se nejvíce blíží reálnému fotbalu. Jde o online mód ve hře FIFA, v němž proti sobě hraje 22 lidí stejně jako na trávníku. Každý ovládá svého hráče na jednom postu a společně bojují za jeden tým v dlouhodobé soutěži. V tomto režimu si každý hráč vytvoří svého virtuálního fotbalistu a s ním pak nastupuje do zápasů. Zatímco v režimu FUT lze do týmu zainvestovat a získat tak hráče s lepšími dovednostmi, v Pro Clubs se hráč zlepšuje jen skrze hraní zápasů. Tento mód je velice náročný a v zápasech často rozhodují detaily a individuální chyby – právě proto je tento režim nejblíže skutečnému fotbalu.