V rámci oslav 110 let klubu připravila Viktoria Plzeň akci pro fanoušky esportu. Klub pořádá historicky první turnaj ve hře FIFA21 pro žáky středních škol. PO kvalifikačních kolech je na programu finále v Doosan Areně, které se uskuteční v sobotu 4. prosince.

Účastnit se ho bude osm hráčů, kteří postoupili z jednotlivých kvalifikačních turnajů svých škol.

  1. Jiří Fořt – Střední odborné učiliště elektrotechnické (Plzeň), třída ES3
    Žák je ambiciózní: „Na turnaji si věřím a chtěl bych se umístit na nejlepších pozicích,“ řekl.
  2. Filip Liška – Střední průmyslová škola strojnická (Plzeň), třída 3OK
    „Jsme velmi rádi, že se naše škoal mohla účastnit turnaje ve FIFA21. Držíme palce našemu studentovi a věříme, že vyhraje,“ vzkázal učitel Martin Čechák. „Na turnaj se moc těším a jsem rád, že můžu reprezentovat naši školu. Budu se snažit o co nejlepší výsledek,“ dodal sám Filip Liška.
  3. TomᚠPartyngl – Gymnázium Jaroslava Vrchlického (Klatovy), třída 4. A
    „Do turnaje jdu s cílem zahrát si proti novým soupeřům a třeba se něco přiučit. Když k tomu přidám i nějaký získaný bod, budu sám se sebou spokojený,“ říká Tomáš.
  4. Bedřich Parožek – Vyšší odborná škola a střední průmyslová škola elektrotechnická (Plzeň), třída 2. A
    „Fandíme našemu žákovi Bedřichu Parožkovi ve finále prvního esportového turnaje mezi školami v historii,“ vzkázal za školu zástupce ředitelky Pavel Anderle. „Je skvělé, že vzniknul tento turnaj. Velmi se těším!“ doplnil sám žák.
  5. Štěpán Míčka – Střední škola hotelová (Plzeň), třída H2. A
    „Jsme rádi, že se žáci naší školy mohli zúčastnit turnaje středních škol ve hře FIFA21 a držíme Štěpánu Míčkovi palce,“ vyjádřil podporu zástupce ředitele pro teoretické vyučování Jiří Holeček. Sám Štěpán Míčka pak před turnajem řekl následující: „Jsem rád, že Viktorka pořádá turnaj, ve kterém se mohou ukázat žáci středních škol v Plzni. Moc se mi tento projekt líbí a doufám, že jich bude ještě více.“
  6. Marek Bohun – Sportovní a podnikatelská střední škola (Plzeň), třída KA3
    „Sportovka děkuje Viktorii Plzeň za pořádání turnaje středních škol ve FIFA21 a přeje svému zástupci Márovi Bohunovi, aby si podmanil závěrečné finálové souboje,“ říká ředitel školy Jiří Jonák. „Doufám, že se mi podaří navázat na předešlé výsledky v kvalifikaci, kdy jsem obdržel jen dva góly. Věřím si, že se dostanu co nejdále,“ doplňuje sám žák.
  7. TobiᚠBeneš – Gymnázium a střední odborná škola (Rokycany), třída 1. AJ
    „Jsme rádi, že se naše škola zúčastnila turnaje ve FIFA21 a držíme ve finále pěsti našemu žákovi Tobiáši Benešovi,“ říká Lenka Likeová, zástupkyně ředitele. „Na turnaj se velice těším a doufám, že se mi i výsledkově povede,“ vyhlíží Tobiᚠsobotní zápasy. „Minimálně bych se chtěl dostat do semifinále,“ doplňuje.
  8. Adam Strnad – Střední průmyslová škola (Klatovy), třída 1. M
    Učitel Karel Soběhart vyjádřil Adamu Strnadovi podporu: „Držíme mu pěsti i do budoucích zápasů. Těší mě podpora FC Viktoria Plzeň v rámci eSportu,“ řekl.

Turnaj se tedy pod organizací FC Viktoria Plzeň a Inaequalis odehraje v sobotu 4. prosince v prostředí Doosan Areny. Připraven od semifinálových bojů (13:00) bude živý stream na Twitch kanále FCVP.

Jeho začátek je na programu v 10:00, předtím ještě proběhne los skupinové fáze, ty budou dvě po čtyřech hráčích. V rámci skupiny si zahraje každý s každým jednou, čímž se stanoví pořadí pro následné play off, do něhož postoupí všichni kvalifikovaní hráči.

Hlavní cenou pro vítěze a vybrané spolužáky bude skybox na utkání Viktorie Plzeň včetně cateringu a obsluhy v ceně 30 000 Kč (kapacita skyboxu je 12 míst), další řadu menších cen obdrží všichni finalisté.

Tváří turnaje středních škol ke 110. výročí klubu je profesionální hráč FCVP eSport týmu LukᚠPour alias T9Laky, se kterým pak výherce bude mít možnost odehrát exhibiční zápas.

Všem hráčům držíme palce a přejeme hlavně příjemnou zábavu!