Tým trenéra Michala Bílka má za sebou čtyři přátelská zimní utkání. Na kontě tři výhry a jedna remíza. V sobotu 22. ledna od 11:00 je v Luční ulici na programu páté, tentokráte proti ligovému soupeři – Mladé Boleslavi.

Sobota 8. ledna – FCVP vs. Písek 8:0 (Havel 2, Čermák 2, Beauguel, Bucha, Chorý, Mosquera)
Středa 12. ledna – FCVP vs. Příbram 6:0 (Káčer 2, Chorý, Sýkora, Mosquera, Čermák)
Sobota 15. ledna – FCVP vs. Ústí nad Labem 1:0 (Sýkora)
Středa 19. ledna – FCVP vs. Brno 1:1 (Potočný)

Pořadový duel s číslem pět v rámci zimní přípravy čeká viktoriány proti Mladé Boleslavi, tedy proti týmu, který je po podzimní části na šestém místě FORTUNA:LIGY s 26 body a skóre 29:28 a v osmifinále MOL Cupu vyřadil právě plzeňskou Viktorku.

Také svěřenci Karla Jarolíma odehráli v zimě již čtyři utkání, z toho tři v rámci Tipsport ligy. Nejprve porazili 7:0 Táborsko, poté si poradili 4:1 s Teplicemi, když se prosadil například hostující viktorián Michal Hlavatý. Následovalo vítězství 3:1 nad Varnsdorfem. Ve středu si Mladoboleslavští v přípravném duelu s Jihlavou poradili v poměru 4:1.


Vstupné znovu činí 50 Kč. Zdarma mohou přijít držitelé permanentních vstupenek, platebních karet FC Viktoria od ČSOB, VIP karet či ZTP průkazů. Na místě bude pro fanoušky nachystán stánek s občerstvením a také stánek Viktoria shopu se zbožím v akci. Podsedák koupíte za 180 Kč, rukavice za 199 Kč a modrou čepici za 314 Kč (či 279 Kč v dětské variantě).

Pro vstup na utkání platí i nadále omezení kapacity na 1000 návštěvníků a pravidlo o prokázání bezinfekčnosti jedním z následujících způsobů:

  • osoba byla očkována proti onemocnění covid-19 a doloží národním certifikátem o provedeném očkování vydávaným podle nařízení Evropské unie o digitálním certifikátu EU COVID1, že u očkování uplynulo nejméně 14 dní od dokončeného očkovacího schématu, nebo
  • osoba prodělala laboratorně potvrzené onemocnění covid-19, uplynula u ní doba izolace podle platného mimořádného opatření Ministerstva zdravotnictví a od prvního pozitivního testu neuplynulo více než 180 dní.

Z mobilního telefonu budeme na všech vstupech akceptovat pouze aplikaci Tečka. V ostatních případech musí být v papírové formě.

Výjimku mají děti do 12 let. Mladiství od 12 do 18 let se budou moci prokázat PCR testem ne starším než 72 hodin, stejně jako osoby, které se nemohou očkovat ze zdravotních důvodů, těm ale lékař musí důvod kontraindikace očkování zapsat do Informačního systému infekčních nemocí.

Osoby, které procházejí očkovacím režimem (tzn. nemají očkování dokončené), se mohou dle Mimořádného opatření prokázat PCR testem ne starším než 72 hodin.

FC Viktoria Plzeň bude prokázání bezinfekčnosti bez výjimek kontrolovat u vstupů na stadion.

Ze zápasu opět připravíme na klubový YouTube živý přenos.