Rychle se oklepat po vyřazení z Evropské ligy. Tak zní úkol pro viktoriány, na které po Beer Ševě čeká v rychlém sledu v neděli odpoledne utkání 6. kola FORTUNA:LIGY na půdě Olomouce. Před důležitým soubojem dvou týmů z horního patra tabulky promluvili pro klubový web Jakub Brabec a Adrian Guža.

„Víme, že nás čeká soupeř, který má slušnou sportovní formu. Pokud chceme v další sezoně odčinit evropské zaváhání, tak musíme v lize šlapat a vyhrávat zápasy,“ uvědomuje si hlavní kouč Viktorie. „V tenhle okamžik je pro nás hodně důležité, abychom utkání zvládli a oklepali se vítězstvím a třemi ligovými body. Musíme se dostat zpátky tam, kam patříme. Chceme ukázat, že fotbal hrát umíme,“ doplňuje ho kapitán týmu.

Západočeši nechtějí opakovat černý scénář z Liberce, kde po vyřazení z Ligy mistrů dostali čtyři góly a prohráli vysoko 1:4. „Potřebujeme ukázat jiné nastavení, než co se nám stalo po Alkmaaru,“ varuje Adrian Guža. „Na utkání v Liberci samozřejmě mohl mít vliv Alkmaar, ale na to teď nemyslíme. Nemá cenu si cpát do hlavy, že by se něco takového mělo opakovat na základě dalšího evropského utkání,“ myslí si Jakub Brabec.

Viktoriáni se po návratu z Izraele ani nepodívali domů. Přiletěli totiž na letiště do Ostravy, kde na ně čekal autobus a zamířili rovnou do Olomouce. „Je to správné a hlavně potřebné řešení, abychom byli v neděli co nejčerstvější a připraveni na podání stoprocentního výkonu,“ vysvětluje danou situaci Jakub Brabec.

„Snažíme se udělat vše pro to, aby kluci byli připraveni na tento zápas. Věděli jsme už před Beer Ševou, jaký program nás čeká. Chlapci to přijali, protože vědí, že potřebují být čerství na nejbližší duel nejen fyzicky, ale i mentálně,“ objasňuje tento krok slovenský lodivod FCVP.

Proti červenomodrým se v neděli může postavit Roman Hubník, který se do moravského celku vrátil letos v létě po sedmiletém angažmá právě ve Viktorii Plzeň. „Pro něj to bude velké utkání, všichni se na něj těšíme. Věřím, že si zápas bude chtít užít a co nejvíc nám ho znepříjemnit,“ přemýšlí Brabec. „Byli jsme spolu krátce, ale bylo to pro mě zajímavé. Kluci s ním však mají dlouhodobější vztah, tak věřím, že mu nic nedarují a budeme úspěšní,“ uzavírá Guža.