Jubilejní desátý ročník Brankářské akademie FCVP je minulostí. Přinášíme Vám rozhovor s trenérem gólmanů Janem Levým.

Je za námi jubilejní desátý ročník Brankářské akademie. Jaký byl?

I tento rok Brankářská akademie FCVP nabídla velmi rozmanité tréninky, jež neztrácely originalitu a kreativitu, a proto se zmíněná akademie těší pořád veliké přízně mladých brankářů.

Co tento projekt přináší mladým brankářským nadějím?

Přináší jim možnost poznat nové tréninkové metody, ale i naučit se správně základům brankářského řemesla. U starších brankářů se jedná zejména o zlepšování technických a reakčních dovedností. Cílem brankářské akademie je nabídnout pravidelný, kvalitní trénink pro brankářské naděje v mládežnických kategoriích.

Jak často akademie probíhá?

Na každý ročník je naplánováno vždy 32 tréninkových jednotek, jež jsou rozděleny do tří bloků. Od září do listopadu 12 tréninkových jednotek, od ledna do března 10 tréninkových jednotek a od dubna do června 10 tréninkových jednotek. Akademie má pevně stanovený den, to jest úterý od 17:00 do 19:00 na 33. ZŠ V Plzni.

Kolik gólmanů prošlo Vašimi tréninky?

Od založení akademie prošlo přes akademii už přes 300 brankářů! To je hodně velké číslo a myslím, že to na začátku projektu nikdo nečekal. Mnoho brankářů chytá do dnes v mužské kategorii v Plzeňském kraji. Co se týče těch nejlepších, tak to jsou naši brankáři ve Viktorce od žáků až po muže. Samozřejmě mi dělají všichni radost. Tu největší MatyᚠŠilhavý a Jan Sutr, kteří se postupně zapojují do A-mužstva. Doplnil bych také Tomáše Sklenárika, který se připravuje s B-týmem. Tohle je pro nás velké ocenění naší práce a motivace nadále se starat o mladé brankáře a pracovat v našem projektu Brankářská akademie FCVP.

Jak byste pozval další naděje do nového ročníku, který bude začínat v září?

Rád bych touto cestou pozval nové brankáře, kteří ještě nenavštěvují brankářské tréninky nebo naší akademii, že se můžou kdykoliv přihlásit. ZDE naleznete kontaktní informace. Na závěr bych strašně moc rád poděkoval všem trenérům, co se podíleli na fungování akademie.