Vynikající reprezentační start má za sebou Jan Sýkora. Ve dvou zápasech dokázal jako střídající hráč nastřílet tři branky. Na jednu z nich mu dokonce nahrával týmový kolega Jan Kopic. Jak se dařilo i dalším viktoriánům v národních týmech?

Česká republika – A tým

Češi nejprve hráli přátelské utkání s Kuvajtem v Olomouci. V 72. minutě naskočili do hry viktorián Jan Kopic s Janem Sýkorou a druhý jmenovaný se dokázal dvakrát prosadit gólově, když uzavíral střelecký účet brankami na 6:0 a 7:0. A aby toho nebylo málo, prosadil se i v následujícím kvalifikačním utkání s Estonskem. Zde do hry naskočil již ve 28. minutě a v závěru duelu upravil na konečných 2:0. Navíc mu na tuto trefu nahrával Jan Kopic, který do hry přišel v 69. minutě.

Česko skončilo ve skupině na třetím místě se 14 body a čeká jej barហo účast na světovém šampionátu. Její los proběhne v pátek 26. listopadu.

DR Kongo – A tým

Vydařený reprezentační start má za sebou Demokratická republika Kongo, která v důležitých zápasech porazila Tanzánii i Benin, díky čemuž skončila první ve skupině a probojovala se do baráže o účast na MS. V zápase s Beninem naskočil na poslední minuty hry také viktorián Joel Kayamba.

Česká republika U21

Lvíčata odherála dva kvalifikační duely na ME 2023. V tom prvním prohrála v Anglii 1:3, následně remizovala se Slovinskem 1:1. V obou případech hrál Pavel Šulc v základní sestavě a v závěru naskočil v obou utkáních do akce také Robin Hranáč, pro něhož to byly první reprezentační starty.

Česká republika U20

Dvacítka se představila nejprve v italském Pesaru, kde v přátelském utkání vyhrála 2:1. V základní sestavě hrál viktorián Josef Koželuh, který aktuálně hostuje na Žižkově, střídal až po hodině hry. Při následující remíze 1:1 s Norskem naskočil do hry až po poločasové přestávce a pomohl k tomu, že český tým vyhrál druhou polovinu duelu 1:0.

Česká republika U19

Češi do 19 let odehráli dva přátelské zápasy ve španělské Marbelle. Při výhře 2:1 nad Slovenskem se na 25 minut v akci objevil útočník našeho B týmu TomᚠJedlička. V následujícím utkání podlehlo Česko Norsku 1:4, tentokráte hrál Jedlička 27 minut.

Česká republika U18

Svěřenci trenéra Radka Bejbla se představili ve dvou přípravných duelech s Rakouskem v Mattersburgu. V prvním utkání, které skončilo remízou 0:0, hrál také plzeňský obránce TomᚠKeltyčka.

Česká republika U17

Sedmnáctka absolvovala turnaj ve španělském Albiru. Postupně porazila Norsko 1:0, podlehla Polsku 0:3 a vyšlápla si na Nizozemsko 1:0. Kapitánem týmu byl viktorián Pavel Gaszczyk – v prvním duelu hrál 90 minut, ve druhém 45 minut a poté opět 90 minut. V akci byl také klubový spoluhráč Jan Paluska – nejprve 10 minut, poté dvakrát 90 minut.

Česká republika U16

Dvě přípravná utkání s Německem v Chomutově odehrál tým do 16 let. V prvním případě, kdy Češi zvítězili v poměru 3:2, hrál v základní sestavě viktorián Petr Kubín.

Foto: FAČR