Před odvetou třetího předkola Evropské ligy proběhla tradiční předzápasová tisková konference s trenérem Miroslavem Koubkem.

Co bude nejdůležitější pro úspěch?

Hráčům zdůrazňuji, že zápas v Košicích jakoby se nestal. Budeme si samozřejmě pamatovat způsob hry soupeře, ale výsledek musíme hodit za hlavu. I přes vítězství to beru tak, že je to stále 0:0. Nechceme hájit výsledek, ale jdeme si pro vítězství.

Nakolik vás vítězství v prvním zápase přiblížilo k postupu?

Vedeme o gól, ale stále jsme nepostoupili. Nějaká ta procenta jsou na naší straně, jelikož hrajeme doma před našimi fanoušky, kteří nám budou pomáhat. Musíme být ve střehu a náskok jedné branky je minimální.

Jak vidíte vývoj mužstva na začátku sezony?

Měl jsem z něj dobrý dojem už v přípravě. Máme tam hodně nových, mladých hráčů. Nabrali jsme dobrý pocit, a také jsme došli k názoru, že mladé budeme stavět. Chceme všechny zabudovávat a pocit z hlediska perspektivisty je příznivý. Jsme rádi, že se chytá také Daniel Vašulín, to je důležité.

Co jste si vzali z nepříliš povedeného prvního poločasu v Košicích?

Věděli jsme, že budeme hrát s velmi těžkým soupeřem, který se bude těžko překonávat. V prvním poločase jsme nedokázali najít cestu. Ve druhém poločase se nám cestu podařilo objevit a zvítězili jsme.

Anglické týdny se rozjíždění, navíc se hraje v obrovských vedrech. Uzpůsobili jste k tomu nějak přípravu?

Zápas s Karvinou se hrál v neděli, v pondělí regenerujete, v úterý trénink a dnes předzápasový trénink. Jsme rádi, že jsme na základě vývoje zápasů mohli sestavy protočit. Mohli jsme šetřit síly a je to atribut, který se nám hodí.